Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi poslali su priopćenje Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku hrvatskog Sabora, otvoreno pismo kojim zahtijevaju da Hrvatski sabor pokrene postupak odgovornosti predsjednika Zorana Milanovića.

Razlog je jučerašnja izjava o HOS-u, kojom je predsjednik “dignuo na noge” braniteljske udruge.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U potpunosti osuđujemo skandaloznu i neprihvatljivu izjavu Predsjednika Zorana Milanovića.

„Treba maknuti, baciti negdje jer to nema veze s Domovinskim ratom.“; komentar je Predsjednika o spomen-ploči poginulih Hrvatskih branitelja pripadnika HOS-a, koja je premještena iz Jasenovca u Novsku. Ovo je samo nastavak negativnog djelovanja nekih predstavnika institucija koji ne poštuju Domovinski rat, Deklaraciju o Domovinskom ratu i niz pozitivnih zakona Republike Hrvatske. Podsjećamo Vas, predsjedniče Hrvatskoga sabora, kako još uvijek nije održana tematska sjednica na kojoj bi se raspravilo o učestalosti blaćenja Republike Hrvatske, Domovinskog rata i nepoštivanju Deklaracije o Domovinskom ratu te donijeli pravni mehanizmi o zaštiti i stvarnoj primjeni Deklaracije o Domovinskom ratu.

Prema nizu zakonskih odredbi i važećih dokumenata državnih tijela Republike Hrvatske nedvojbeno je da su Hrvatske obrambene snage (HOS) bile sastavni dio Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su „organizirano sudjelovale u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske“ (NN, 121/17, 98/19, čl 3. Zakona o hrvatskim braniteljima).

Zoran Milanović, Predsjednik Republike Hrvatske, skandaloznom i sramotnom izjavom o Hrvatskim obrambenim snagama (HOS-u) teško je prekršio odredbu čl. 5 Ustava Republike Hrvatske da je „svatko dužan … poštivati pravni poredak Republike Hrvatske“ i da kao
„Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju je počinio u obavljanju svojih dužnosti“ (st. 1, čl. 5 Ustava RH) tijekom predstavljanja Republike Hrvatske na komemoraciji u Jasenovcu 22. travnja 2020..

Stoga zahtijevamo od Hrvatskog sabora da postupi sukladno svojoj ustavnoj obvezi iz st. 2, čl. 105 Ustava RH i pokrene „postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske“.2 KOMENTARI

 1. Htijeli to neki priznati ili ne ali se mnogo ustasoida maskiralo u branitelje. A ima i onih koji su se javili biti branitelji samo iz nacionalistickih pobuda da sruse socijalisticku (nemojmo je nazivati komunjarskom) Jugoslaviju. Isto tako htijeli mi to priznati radni ljudi su u SFR Jugoslaviji zivjeli bolje do sto zive danas u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj u kojoj bolje zive samo LOPOVI LOPINE iz ZNA SE. U Jugoslaviji sam bio obrtnik, e onda su se pocele desavati demo promijene pa su Lopovi hodocastili i trazili dragovoljni doprinos za ZNA SE i obecavali prednost u privatizaciji, nisam dao pa su me htijeli skratiti za glavu pobijegao sam spasio glavu i nisam ucestvovao u privatizaciji, to sa ponosom isticem.

 2. MEDVED,BRKIĆI BAČIĆ, TRI NTELEKTUALNA,KRIŽARSKA FOSILA IZ STEPINČEVSKOG NACI-ŠOVONISTIČKOG VIZIRA!
  HRVATSKI GARĐANI TREBAJU IMATI PRILIKU PROČITATI I DRUGAČIJA MIŠLJENJA OSIM OVIH NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKO-KATOLIČKIH.PA PONOVNO PRILAŽEM SVOJ KOMENTAR ,PA POŠTOVANI UREDNICI PORTALA DOPUSTITE GRAĐANIMA HRVATSKE NEKA ME ONI JAVNO POPLJUJU,ALI NEKA MI PODNESU VALJANE ARGUMENTE KAO ŠTO JA U SVOJIM KOMENTARIMA NUDIM ,APSOLUTNO VALJANE ARGUMENTE NJIMA U SVOJIM TVRDNJAMA.PA VAS PITAM ,POŠTOVANI UREDNICI,U ČEMU JE MOJA OPAČINA KADA MI STALNO BRIŠETE MOJE KOMENTARE ,KADA JA ,U SVOJIM KOMENTARIMA ,UVIJEK NUDIM APSOLUTNO VALJANE IZVORE NA KOJE SE POZIVAM ,POVIJESNE I FILOZOFSKO-DIJALEKTIČKE ;PA VAM NUDI INFORMACIJU TKOJE STEPINČEVSKI SLJEDBENIK,MARKO LJUBIĆ
  MARKO LJUBIĆ TALIBAN SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA PROSUĐUJE I OSUĐUJE, JER JE ON STEPINČEVSKI KATOLIK PA MISLI DA SMIJE PRDNUTI I U CRKVI.

  TKO TO PRONOSI KATOLIČKE STEPINČEVSKE ZLOČINAČKE IDEJE???? .SAMO POTOMCI DINARSKI ALTAJSKO-MONGOLSKI PROFESIONALNI UBOJICA, PLAĆENIKA U SLUŽBI KATOLIČKE ZLOČINAČKE CRKVE!!!!PA O ČEMU TO MUDRUJE TALIBAN SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,MARKO LJUBIĆ STEPINČEVSKI VJERNI KATOLIK, DA NAM PONOVNO SIJE MRŽNJU STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, KOJI SU U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA , KROZ ČITAVU SVOJU POVIJEST, KAO ESKADRONI SMRTI ,RAZARALI, PLJAČKALI I PALILI ALI UVJEK U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA I U SLUŽBI RIMOKATAOLIČKE CRKVE.

  NIJE DAVNO, TREBA I TO SPONMENUTI ,KAO VRLO VAŽNO, DA SU ISTE ZLOČINE PONOVILI U VJERSKOM RATU NA OVIM PROSTORIMA, OPET U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA KOJA SE NIKADA NIJE ODREKLA SVOJIH ZLOČINAČKIH NAUMA .PA NIJE DAVNO,SA STAJALIŠTA POVJESTI, DA SE KAŽE NEŠTO O TOJ STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI NDH-AZIJI KOJA JE NAPRAVILA ZLOČINE NON PLUS ULTRA U RAZARANJU LJUDSKE SVIJESTI I TIJELA ,PA SE TREBA SJETITI NE BLAJBURGA GDJE JE NARODNI SUD IZVRŠIO SAMO NARODNU PRESUDU ,ZA DJELA KOJA SU ČINJENA 4 GODINE,NEGO SE TREBA PODSJETITI ONIH STRATIŠTA DILJEM NDH-AZIJE KOJA SE NE SPOMINJU ZA POVJEST I OPOMENU. NEOPHODNO JE PROŠETATI PO DANAŠNJOJ BIH,A ONDAŠNJOJ NDH-AZIJI, PA OBIĆI MNOGA STRATIŠTA KOJA SU ODNIJELA ŽIVOTE DESETINE TISUĆA ,NE NAORUŽANIH VOJNIKA NEGO DJECE ,STARACA I ŽENA ,NITKO OD NJIH NAORUŽAN.
  TREBA OTIĆI NA NAJVAŽNIJA STRATIŠTA HERCEGOVAČKIH STEPINČEVIH KRIŽARA,KRAŠKU JAMU =ŠURMANCE= KOJU JE ,NISAM SIGURA,TAKVE SU VIJESTI KRUŽILE DILJEM JUGOSLAVIJE ,DAO ZABETONIRATI ĐEMAL BIJEDIĆ KAKO BI TO MIJESTO UČINIO ZABORAVNIM ,DA SRBI I OSTALI OŠTEČENICI NE BI HODOĆASTILI NA TO MIJESTO. TREBA PROŠETATI SJEVRNOM BOSNOM OD ,BANJE LUČICE NEDALEKO ROMANIJE,PA PREKO ŠEKOVIĆA DO HAN PIJESKA. NEMA KVADRATNOG KILOMETRA BEZ OBILJEŽJA STRATIŠTA TIH STEPINČEVIH KRIŽARA.SVE SAM LIČNO OBIŠAO ,VIDIO I KONSTATIRAO. ZAR SE MOGU ZABORAVITI SREDNJA BOSNA ,A POSEBNO ZAPADNA ,KOJA JE SVA KRVAVA OD ŽRTAVA CIVILNOG STANOVNIŠTVA ,SAMO ZATO ŠTO SU BILI DRUGE VEJER. TAMO BI TREBALA ,TA BOZANIČEVA KRVOLOČNA CRKVA, HODOČASTITI ZA POKORU I PRIPOMOĆ DA SE POIMENIČNO OZNAČE NEKI PREDVODNICI TIH KRVOLIOČNIH POHODA I DA O NJIMA SAZNAJU NJIHOVI POTOMCI ,A MOŽDA JOŠ DANAS SLJEDBENICI KAO NAŠ MARKO LJUBIĆ IZ ČIJE PISANIJE SE DADE IZVESTI MOJA KONSTATCIJA.
  PA TKO TO OPET PODGRIJAVA USTAŠOIDNU IDEJU DA JU PERDSTAVI KAO NEKU KATOLIČKO-HRVATSKU BRIGU ZA BUDUĆNOST DANAŠNJE HRVATSKE,ONE ISTE KOJU SU ,TI ISTI POTMCI STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA, U NEDAVNOM VJERSKOM RATU,OGOLILI DO KOSTI JER SU JU DEVASTIRALI ,OPLJAČKALI A GRAĐANE DRUGE I DRUGAČIJE ,PO LUBURIČEVSKOJ METODI ,TRPALI U LOGORE ILI STRELJALI PO RUKAVCIMA SAVE, KUPE I KORANE A NJIHOVU IMOVINU PLJAČKALI.
  I GLE PARADOKSA ,JAVLJA SE ZATUCANI TALIBAN,SA DINSRSKIH OSOJA I PRISOJA ,STEPINČEVSKI SLJEDBENIK DUHA I UMA ,MARKU LJUBIĆ ,DA NAS PONOVNO UPOZORI NA ODLUČNOST STEPINČEVIH KRIŽARA ,PONOVNO NAORUŽANI KRVOLOČNOM MRŽNJOM KOJU KRASE PATRICE,RASPELA I SRBOSJECI,ODNOSNO, HRVATOSJECI ZA ANTIFAŠISTE. DA NAS TA SPODBA IZ DILUVIJA UPOZORI NA MANJAK HRVATOLJUBLJA KOD GRAĐANA REPUBLIKE HRVATSKE ,JER SU SE PO NJEGOVOM ,OPET INFILTRIRALI ANTIFAŠISTI KOJI NOSE PETOKRAKE ,ALI U DUŠI, PA BI ,TAKO SE PODRAZUMIJEVA ,TE NOSIOCE I NJIUVU DUŠU TREBALO HOLOKAUSTIRATI, A TKO DRUGI NEGO ,REKAO BI HEGEL OVAKAVA DVONOŽNA KATOLIČKA SPODOBA ,ČIJA SVIJEST SE GNIJEZDI NA STUPNJU PRIRODNE ,A HEGEL KAŽE TO TREBA OSTAVITI PRIRODI KAO ŽIVOTINJSKI NAGON ,PA NAŠ MARKO LJUBIĆI I SVI POTOMCI STEPINČEVIH DRAKUALA I VAMPIRA SU DANAS PONOVNO NA NOGAMA ,U SLUŽBI KRVOLOČNE KATOLIČKE CRKVE SPREMNI PONOVITI DJELA SVOJIH PREDAKA.
  Ć

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime