Nacionalni Stožer CZ je na redovnoj konferenciji za medije objavio da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj 36 novozaraženih osoba, od čega čak 22 s otoka Brača.

Kao što smo već pisali, na Braču je zaraza proširena putem jedne osobe koja je na otok stigla iz splitske bolnice.

Komentirajući novo žarište zaraze ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kazao je da će, ukoliko to bude moguće, otok staviti pod karantenu.

– Postoji mogućnost da se stavi otok u karantenu. Treba vidjeti može li se prekinuti komunikacija i prijenos virusa. Tek kad vidimo to moći ćemo ocijeniti treba li Brač staviti u karantenu. Ako se može prekinuti kontakt između mjesta, onda ćemo se svakako odlučiti za karantenu – kazao je Capak.

Zasad to nije službeno odlučeno, a kako smo doznali od zapovjednika jedinstvenog Kriznog stožera Brača Nikole Martinića Dragana, ponovno se uvode strože mjere, odnosno sustav e-propusnica za putovanja između mjesta te prema kopnu.

Povezani sadržaj

Novinar N1 televizije Hari Kočić na svom Twitteru je podijelio snimku pristanka trajekta Hrvat, koji plovi na relaciji Split-Supetar-Split.

Bježe li mještani s otoka, upitao se i dodao da je trajekt bio krcat. Mještani su kazali da su bijesni jer su se pridržavali svih mjera, a ponovno će biti zatvoreni.2 KOMENTARI

  1. Postoje li druge mjere osim karantene ? Skoro dva mjeseca u izolaciji i umjesto ukidanja e-propusnica, pooštravanje mjera. Za to smo očito krivi mi, koji smo poštivali mjere i bili odgovorni a ne onaj tko je dopustio prenošenje virusa na Brač

  2. Definitivno Dalmacija luda kuća ! Braćanin doneo koronu iz Splita na Brać , a sada Braćani vraćaju koronu natrag u Split ! A ministar javno razmišlja o uvođenju karantene ! Božinkoviću , mozak ti štekuje i to dobro , tolko dobro , da bi trebao ići putem Krstićevića ! Budaletino ofucana stara ! Doneo sada odluku , koju bi trebao donijeti juče isti mah sa saznanjem o epidemiološki sliki na Braću i nikoga više pustiti sa i na otok ! OSTAVKA !!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime