•   
  •   

Braća Sinković postala su prvi put svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara. To je peto svjetsko zlato za Sinkoviće, po dva su osvojili u dvojcu na pariće i četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom.

Braća Martin i Valentin Sinković dominirali su finalnom utrkom u Plovdivu od samoga starta.

Aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće u subotu su tako osvojili svoje peto svjetsko zlato i to u trećoj različitoj disciplini.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je čestitku ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH, braći Sinković, povodom osvajanja zlatne medalje u disciplini dvojac bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u veslanju održanom u bugarskom gradu Plovdivu.

“Poštovani Martine i Valente, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, od srca vam čestitam na osvojenom naslovu svjetskih prvaka, čime ste još jednom potvrdili svoju dominaciju u vrhu svjetskog veslanja. Ponosni smo što ste dio Hrvatske vojske i na vaš vrijedan rad i vrhunske rezultate kojima kontinuirano promičete hrvatski sport i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha kako u daljnjem radu, tako i u privatnom životu”, stoji u čestitci ministra Krstičevića.



  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime