Božinović o popuštanju mjera: “Sigurno nećemo otvoriti sve”

"Sve ovisi o situaciji" - naglasio je


Danas u 11h nacionalni Stožer civilne zaštite počela je press konferenciju.


Očekuje se da će na presici Stožera, osim o cijepljenju, biti govora i o novom popuštanju mjera koje se očekuje za točno tjedan dana, sljedećeg ponedjeljka.

PUNO MANJE NOVIH SLUČAJEVA Više od 2.200 testiranih, evo koliko je novooboljelih u Hrvatskoj

Popuštanje mjera su, pod uvjetom da se nastavi pad odnosno stagnacija korona-brojki, prošlog tjedna najavili i premijer Plenković te Marija Bubaš, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka.

Na početku press konferencije pročitane su današnje brojke o novim slučajevima zaraze u Hrvatskoj.“Danas smo imali 72 novoevidentirana slučaja. U usporedbi s prošlim tjednima, nastavlja nam se blagi početak platoa odnosno vrlo blagi porast u odnosu na prošle tjedne, imamo 2% više nego prošlog tjedna. Trenutna incidencija prosječna za RH je 111.2, najnižu incidenciju ima Istra 30.2. 14-dnevna stopa incidencija, kad gledamo zemlje EU, Hrvatska je na 3. mjestu. Nižu incidenciju imaju samo Danska i Finska. Trenutno najvišu incidenciju ima Češka. Do danas je od početka cijepljenja HALMED zaprimio 927 sumnji na nuspojave”, rekao je Krunoslav Capak.

KRUNOSLAV CAPAK: “Imamo blagi porast novih slučajeva”O popuštanju mjera od ponedjeljka i otvaranju terasa kafića

“Razgovori su već počeli ovaj tjedan, ključni razgovori u vladu idu sredinom tjedna. Sve ovisi o situaciji koja je dobra unatoč blagom porastu. Hrvatska je u samom vrhu zemalja EU kad govorimo o incidenciji, od nas su trenutno bolje samo dvije zemlje, to govori o povoljnoj situaciji. Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko nje i u tom smislu ćemo razgovarati sa i resornim ministrima i cilj nam je da se što više toga normalizira, da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene. Sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije, ali ako ovakvi trendovi se nastave razvijati, da ono što jesmo najavljivali, a to je mogućnost popuštanja, to postoji. Sad nije trenutak da budem konkretniji, bar ne prije ovih sastanaka koji nam slijede”, rekao je Božinović, javlja Index.

“Pratimo i lokalne situacije, ono što je bitno kad govorimo o lokalnim ili regionalnim zahtjevima stožera, uvijek je to na kraju odluka nacionalnog Stožera. Za svaku konkretni zahtjev lokalnih stožera odluku donosi nacionalni Stožer”, rekao je Božinović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime