Božinović: Da dozvolimo prodaju kave za van, to bi praktički bilo otvaranje kafića

Preporuka je da se stariji od 65 godina ne cijepe cjepivom AstraZenece. Božinović tvrdi da postoji plan B


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV. Govorio je o popuštanju mjera i cijepljenju.


Na početku razgovora novinarka ga je pitala zašto Stožer nije dopustio izdavanje kava za van ugostiteljskim objektima kako bi koliko-toliko krenuli s radom.

“To je mjera koja traje već dva mjeseca. Neke objekte smo ostavili otvorenima, poput benzinskih, pekarnica i kioska, no ne zbog kave za van, ali većina njih je i ranije to prodavala”, rekao je Božinović.

Tvrdi da se razgovora s poduzetnicima

Iz Glasa poduzetnika to smatraju diskriminacijom, no Božinović je kazao kako to nije diskriminacija prema kafićima jer bi dozvola za prodaju kave za van “praktički bila otvaranje kafića”.

Neke teretane i ugostiteljski objekti najavljuju da će se usprkos mjerama otvoriti. Spominju se i prosvjedi.

“Nadam se da neće do toga doći”, kratko je rekao Božinović i dodao kako se razgovara s poduzetnicima.“Ako se nastavi trend padanja brojki, onda možemo o revidiranju mjera”

Sredinom idućeg mjeseca mjere će se revidirati. Prema Božinoviću, glavni kriterij bit će ono što kaže struka.

“Nadamo se da će brojevi padati. Ako bude pozitivan trend padanja brojki, onda možemo o revidiranju mjera. Bude li povoljna situacija u djelatnostima koje su sada zakinute, moguće je popuštanje. Sve ono što smo dosad komunicirali ovisno je o razvoju epidemije. Tu je nekoliko novih faktora, vezanih i za pojavu novih sojeva. U Hrvatskoj to još nije slučaj, nadamo se da će tako i ostati”, kazao je.Postoji plan B za cijepljenje

Osvrnuo se i na borbu za cjepiva. Na pitanje može li Hrvatska kao zemlja išta sama učiniti, odgovorio je da “smo se kao članica Europske unije opredijelili kako će EU pregovarati za nas”.

“Europska komisija će iskoristiti sve mogućnosti da natjera proizvođače da se pridržavaju onog što je potpisano.”

Preporuka je da se stariji od 65 godina ne cijepe cjepivom AstraZenece. Božinović tvrdi da postoji plan B.

“Plan B je, kad nam dođu dovoljne količine Pfizera, Moderne i Johnson & Johnsona, sigurno je da ćemo postići svoj cilj, možda ne planiranim tempom, ali do jeseni sigurno”, zaključio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime