Nedavno ustoličeni Željko Kopić će se kao direktor Dinamove nogometne škole sljedećih dana suočiti s prvim velikim izazovom na novome poslu. Naime, kako doznaju Sportske novosti, Dinamo i Hajduk u borbi su za potpis Dina Kegalja (15), nositelja U-15 reprezentacije Hrvatske. Kegalj je Dalmatinac, a ima važeći ugovor s Dinamom i traje mu još točno 30 dana.

Uskoro kraj ugovora

Dino Kegalj ponikao je u nogometnoj školi Mosora te je s osam godina došao u Hajduk u kojem je proveo četiri sezone. Priča postaje zanimljiva kada je prije tri godine, tada 12-godišnji Dino, kao veliki talent prihvatio ponudu iz Maksimira te Hajduk zamijenio Dinamom potpisujući ugovor na tri godine. U međuvremenu je potvrdio sva očekivanja, izrastao u nositelja Dinamove generacije, a kako kažu stručnjaci, i jednog od najboljih u Hrvatskoj. Kegalj je zbog koronavirusa već neko vrijeme doma s obitelji u Podstrani, okružen prijateljima i hajdučkom atmosferom. Kako mu već nadolazećeg lipnja završava ugovor s Modrima, Hajduk je stupio u kontakt s agentom igrača te ga sada pokušava vratiti na Poljud.

Hajduk je proteklih godina znao dovoditi igrače iz Dinamove škole, ali Dario Špikić, Jurica Pršir ili Luka Pasariček u Maksimiru objektivno nisu imali tretman talenta s pet zvjezdica. Što znači da klub nije bio decidiran u stavu da ih mora zadržati. Međutim, Kegalj ih ima, Dinamo ga vidi kao top klasu, potencijal koji ima sve da jednoga dana izraste u igrača razine Nikole More, koji s tek nedavno napunjene 22 godine iza sebe već ima više od stotinu utakmica za maksimirski klub. Mladi Kegalj je, naime, igrački vrlo sličan Mori, nešto između “šestice” i “osmice”, a i Moro je imao sličan razvojni put. Dalmatinsko dijete, Solinjanin kojeg je Dinamo na vrijeme zamijetio i brzo ugrabio, ispred nosa Hajduku.

Izazov za Kopića

Hoće li u Kegalju i njegovoj obitelji prevagnuti emocije i želja za povratkom doznat ćemo sljedećih dana, ali Hajduk će svakako napraviti sve kako bi vratio “izgubljeno dijete”. S druge strane neuobičajeno je da Dinamo još uvijek nije uspio dogovoriti ugovor s mladim igračem kojem je ugovor praktično na samom isteku.

Hajduk je pak proteklih godina značajno pojačao ulaganja u pogon, pa primjerice Hajdukova nogometna akademija u zbroju bodova nacionalnih liga pionira, kadeta i juniora u ukupno 53 utakmice kombinirano za Dinamovim selekcijama zaostaje samo 11 bodova. A vraćanje “izgubljenog sina” u izravnoj “utakmici” s Dinamom bila bi sasvim sigurno velika pobjeda za prvog čovjeka poljudske škole Boru Primorca i njegove najbliže suradnike, javlja portal Sportske novosti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime