Prema pisanju portala Bljesak.info, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić donirao je deset tisuća maraka bolnici u Livnu koja se bori s koronavirusom, to je oko 40 tisuća kuna.

Bolnica u Livnu

Dalić je rođen u Livnu, a odlučio je pomoći bolnici koja se nalazi u teškom stanju i potrebno joj je puno opreme pa su donacije iznimno potrebne.

Dalićeva donacija poslužit će za kupnju prijeko potrebne zaštitne opreme u cilju zaštite medicinskog osoblja koje se bori protiv korone.

Hrvatski izbornik nedavno se odrekao statusa vrhunskog trenera i 24 tisuće kuna mjesečno od HOO-a. Dalić se zahvalio na nominaciji i odbio novčanu naknadu što nije česta gesta kod hrvatskih trenera.

Dalić nije jedini koji je pomogao Livnu. Napravio je to i Mate Rimac, koji je kontaktirao svoje kineske partnere.

Svakako treba nadodati da je grupa na Facebooku “Pomoć bolnici Livno” skupila sedam tisuća eura u kratkom roku.

Apel iz Livna

Grad Livno je jučer poslao poziv za pomoć bolnici. Prenosimo ga u cijelosti:

“Poštovane građanke i građani Livna, BiH i svijeta!
Zbog alarmantnog stanja u Gradu Livno, koji je sjedište Hercegbosanske županije, u kojemu se nalazi i županijska bolnica, molimo Vas da pomognete našoj bolnici na način na koji Vaše mogućnosti dozvoljavaju (zaštitne maske, dezinficijensi, zaštitna odijela, respiratori).
Posebno apeliramo na uspješne Livanjke i Livnjake da, ukoliko im mogućnosti dozvoljavaju, izdvoje dio svojih sredstava za kupovinu respiratora koji su neophodni za liječenje oboljelih od COVID-19. Jedan respirator košta od 40 000 do 45 000 KM (Elisa 600). Jedan respirator može spasiti desetine života. Udružimo se danas da bismo pomogli onima kojima je najpotrebnije!”


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime