Osmrtnice postavljene na ploču kod autobusne stanice na pijaci netko skida preko noći, tvrdi Zoran Mikulandra, poznati šibenski poduzetnik i vlasnik obrta Noa zaduženog za postavljanje osmrtnica po Šibeniku.

– Na problem su me upozorili iz tvrtke Čempresi s kojom surađujem. Riječ je o lokaciji kod Jadranske banke gdje netko očito već neko vrijeme skida postavljene osmrtnice pod okriljem noći. Građani su mi dojavili da to radi jedan stariji gospodin, a sve je prijavljeno komunalcima i policiji. Budući nije nimalo ugodno kada me obitelj nekog pokojnika nazove i pita gdje je osmrtnica koju su platili, osobno ću se pobrinuti da uhvatim osobu koja ih skida. Sam ću stražariti kod pijace – kazao je za ŠibnikIN Mikulandra.

Onome tko mu pomogne uhvatiti osobu koja osmrtnice skida, Mikulandra nudi 500 kuna nagrade, što je jučer objavio javno na svom Facebooku.

– Ozbiljan sam, stvarno ću dati 500 kuna onome tko ga uhvati – potvrđuje.

Jučer je na ploči za osmrtnice kod pijace postavljena tek jedna osmrtnica, ostale su postavljene po okolnim stablima.

– Očito je riječ o jednoj koja je postavljena naknadno. Ja sam jednu fotografiju uslikao u četvrtak navečer i drugu u petak ujutro. U petak ujutro na ploči nije bilo niti jedne osmrtnice – kazao je Zoran Mikulandra koji usput najavljuje da će ploče za osmrtnice uskoro biti postavljene u svim šibenskim kvartovima.

Za komentar je upitan i direktor tvrtke Čempresi Jošk Vuković koji je kazao da se incident ponavlja već neko vrijeme.

– Ne samo da skidaju osmrtnice, nekad i ispravljaju datume te sate na osmrtnici. To je zaista prestrašno, ali nažalost, ništa novo – kazao je za ŠibnikIN.

Isto nam je potvrdio i djelatnik Čempresa Joško Crnogaća koji često postavlja osmrtnice po gradu.

– Već neko vrijeme, sigurno više od mjesec dana, imamo problem s tom lokacijom na pijaci. Nigdje drugo ne skidaju osmrtnice nego tamo. Ne razumijem tko to zašto radi. To vam je bolesnik, ništa drugo – komentirao je Crnogaća.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime