Bivši član NO Hajduka Ante Majić na svom se Facebooku osvrnuo na izbore za NO Hajduka.

Njegovu objavu prenosimo autentično i u cijelosti:

Može li mala pomoć?

Udruga NH je danas eliminiravši kandidata Marina Brbića pokazala da nema popusta ni za koga i da pravila nisu tu da se krše, što je stav za svaku pohvalu.

Brbić je eliminiran radi čl.38.st.2. Zakona o sportu koji kaže da član NO-a ne smije biti osoba koja je u posljednje 3 godina kažnjena radi prekršaja u sportu.

S obzirom da je uvjet za KANDIDATURU taj da KANDIDAT nema ograničenja utvrđena člankom 38. Zakona o sportu, sukladno pravilima koja je raspisala Udruga (znači pričamo o izbornim pravilima Udruge, a ne Zakonu, jer zakon ne spominje kandidaturu na izborima), Brbić ne smije biti kandidat i sve je tu jasno i čisto.

Ono što mene buni je što u idućem stavku ISTOG članka 38. Zakona o Sportu stoji da član NOa ne smije biti osoba koja je član kluba koji se natječe u istom sportu.
To je naravno Udruga također prekopirala u izborna pravila (jer je primjenjen cijeli članak), pa je iz toga jasno da ni KANDIDAT na izborima NE SMIJE biti netko tko je član tijela nekog drugog nogometnog kluba.

OK, ako ste sve ovo pročitali, može li mi netko objasniti kako gospodin Delić, član IZVRŠNOG ODBORA NOGOMETNOG KLUBA SOLIN smije biti kandidat na izborima ako je očito da zbog članka 38. ZOS-a on NE SMIJE BITI član NO-a, time ni kandidat na izborima?

Ne vjerujem da pravila nisu ista za sve, pa mi je sigurno nešto promaklo…bio bi zahvalan da mi netko kaže u čemu je razlika između kandidatura ova dva kandidata, jer je ja trenutno ne vidim.

Hvala na pomoćiKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime