Bitka za Zagreb se zahuktava: U Otvorenom pljuštale uvrede i optužbe

Tema su bili nadolazeći lokalni izbori u Zagrebu


U večerašnjem Otvorenom gostovali su HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović, SDP-ov kandidat Joško Klisović, kandidat platforme Možemo! Tomislav Tomašević, kandidat Mosta Zvonimir Troskot te saborski i gradski zastupnik iz kluba Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović i zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, inače član stranke BM 365.


Tema su bili nadolazeći lokalni izbori u Zagrebu.

Upitan je li Plenkovićev igrač s klupe koji će spasiti stvar, Davor Filipović (HDZ) je slikovito odgovorio da će on biti igrač s klupe koji će pobijediti u ovoj političkoj utakmici te dovesti do radikalnog zaokreta u upravljanju gradskim financijama.

“Puno puta se u sportu moglo vidjeti da trener igrača uvede u zadnjoj minuti košarkaške utakmice i da on tricom riješi utakmicu i postane stožerni igrač, to je ono što će se dogoditi u ovoj političkoj utakmici koja je pred nama”, rekao je Filipović.

Što se tiče suradnje nakon izbora, Filipović vjeruje da će HDZ biti u poziciji da diktira tempo. Poručuje da će o suradnji razgovarati sa svima koji budu htjeli dobro gradu.

“Vidjet ćemo tko bude imao najbolje projekte na korist naših sugrađana”, rekao je.“Ovih 240 milijuna kuna za obnovu privatnih zgrada je smiješno”

Tomislav Tomašević, predstavnik platforme Možemo! komentirao je izjavu Peđe Grbina koji je rekao da je neiskusan.

Poručio je da se ne želi baviti prošlošću u koju, kako je rekao, spada i Bandić. Tomašević kaže da se želi fokusirati na budućnost, a u tom kontekstu rekao je da država treba više sredstava osigurati za obnovu grada nakon potresa.“Ovih 240 milijuna kuna za obnovu privatnih zgrada je smiješno. To je dovoljno za 24.000 objekata, nije dovoljno ni za projektnu dokumentaciju, rekao je Tomašević dodajući da građanima treba pružiti i pravnu pomoć, te iskoristiti ovo za cjelovitu zelenu energetsku obnovu”, rekao je.

Joško Klisović (SDP) je rekao kako je Tomaševića odluka da neće surađivati sa SDP-om ubrzala reformske procese u toj stranci.

“Kod nas klijentelizam više ne stanuje. Raskidamo sve moguće sveze koje su bile sa strankom Milana Bandića. Krećemo jednim novim zdravim putem, kad ste u svojoj kući u stanju raščistiti stvari, bit ćete i u Zagrebu”, rekao je Klisović dodajući da u Tomaševiću ne vidi ljutog protivnika.

Troskot: Filipović je krinka zakulisne igre koalicija

Ivica Lovrić (Stranka rada i solidarnosti) rekao je da su ključni aduti Milana Bandića uspješno upravljanje gradom zadnjih 20 godina.

“To je ono što će privući birače da ga izaberu i sedmi put”, rekao je.

Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) rekao je da imaju nekolicinu ozbiljnih kandidata koji mogu preuzeti upravljanje Zagrebom. Rekao je da će se on sam izjasniti kad stranka donese konačnu odluku.

“Zar mislite da ne bi bio dobar i legitiman kandidat, pitao je. Kazao je da će se i u ovoj kampanji kandidati nadmetati floskulama i programima koji su slični kao jajetu. Osoba koja želi biti gradonačelnik Zagreba mora biti osoba jasnog nacionalnog i političkog integriteta, gradonačelnik Zagreba nije komunalni redar, već simbolička figura sa snažnim političkim i moralnim autoritetom”, kaže.

Hasanbegović je ustvrdio da je Bandić instrument u rukama duboke države što, vjeruje, i birači znaju.

Zaiskrilo između Troskota i Lovrića

Zvonimir Troskot iz Mosta je rekao da će Filipović biti krinka zakulisne igre koalicije koja se događa zadnjih nekoliko izbora.

“Irelevantno je koliko će osvojiti, to su politički glineni golubovi. Gurnuti su u vatru samo da bi bili krinka HDZ-a, da je njihov pravi gradonačelnik Bandić”, ustvrdio je.

Kad postane gradonačelnik, Troskot je rekao da će sasjeći supermane kakvi su postojali dosad kako bi smanjili prireze, izgradili prometnice, obnovili škole i izgradili poduzetničke zone.

“Imamo školu Juraj Kaštelan gdje je gospodin Lovrić potencijalni ubojica 600 male djece, ta škola se već trebala srušiti”, rekao je.

“Nakon što ste prijetili HOS-ovcima da biste ih eliminirali, opet pričate o ubojstvima. Što se tiče gornjogradske gimnazije, za nju još ništa nije potrošeno, u tijeku je javni natječaj za radove. Ponude će biti otvorene ovih dana, a cijenu obnove određuje javno nadmetanje, ne ja, niti vi. Što se tiče OŠ Jure Kaštelana, znate da iznosite neistine, radi se u zgradi koja nije stradala u potresu. Mi već dugo tamo planiramo izgradnju većeg dijela zamjenske građevine radi prelaska na rad u jednoj smjeni. Javno nadmetanje za radove bit će objavljeno idući tjedan”, odgovorio je Lovrić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime