Nakon kraćeg odmora vrata Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovka 15. siječnja se ponovno otvaraju i rad počinje punim kapacitetom s gotovo 300 korisnika, doznaje se od dr. Marka Ožića Bebeka, ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovaka.

I tijekom ovog zimskog odmora u hotelu Biokovka je odrađeno puno posla na daljnjem uređenju prostora koji ovdje kvalitetom prilagođavaju većem standardu i dakako zvjezdici više. Ne treba zaboraviti kako je Biokovka i hotel za koji se uz domaće sve više zanima inozemno turističko tržište budući da ima idealne uvjete za zdravstveni turizam.

U okviru velikog projekta Biokovke koji se odvija zadnjih godina, tijekom ove zime, a kojim korača do četiri zvjezdice, uređen je prostor gdje se obavljaju terapije.

Izmijenjene su pločice, instalacije, završavaju se poslovi na kotlovnici. Istodobno su u tijeku radovi na uređenju restoranskog dijela. Uredit će se i jedna kupola koja prokišnjava.

– Navedeni poslovi uređenja u Biokovki stajat će gotovo tri milijuna kuna. Ovo je zapravo nastavak radova koje smo otpočeli prošle godine kada je kompletno rekonstruirano i uređeno 115 soba, a u što je uloženo oko 11,5 milijuna kuna. To su sve vlastita sredstva Biokovke, odnosno preko 90 posto. Jednim malim dijelom pomogla je i Županija, ali na žalost nisu nam odobrena i sredstva iz europskih fondova iz kojih smo bili planirali ova ulaganja. No, unatoč tomu ne odustajemo. Za ovu godinu smo, osim navedenih, planirali još neke poslove i ukupna ulaganja između 6 i 7 milijuna kuna – kazao je za Makarsko primorje mr.sc.Vice Barbir, pomoćnik ravnatelja za financije i razvoj.

U ovom rehabilitacijskom centru, koji tijekom cijele godine radi punim kapacitetom, ogromno je zanimanje za usluge rehabilitacije i ambulantnih i stacionarnih pacijenata.

Dr. Marko Ožić Bebek ističe da kontinuirano rade na podizanju kvalitete kompletne ponude i usluga s ciljem da hotel Biokovka dovedu do kategorije s najviše zvjezdica za objekt zdravstvenog turizma.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime