Koliko bahati hrvatski poduzetnici mogu biti, govori priča iz Zatona. Mario Slezak pokrenuo je gradilište na pomorskom dobru iako za to nema nikakvu dozvolu.

Još u ožujku 2019. godine privatni investitor kažnjen je zbog intervencije na pomorskom dobru za koje nema koncesiju, doznaje Dnevnik.hr u inspekciji lučke kapetanije.

Platio je kaznu u roku od 15 dana. Trebao je izvršiti sanaciju, no to se nije dogodilo, a u inspekciji kažu da će izaći na teren jer je situacija sada još i gora. Izgleda da zakoni i propisi Republike Hrvatske za neke jednostavno ne vrijede.

Uz sve to, na gradilištu i dalje nema propisane oznake. Zakon jasno kaže kako treba biti istaknuto ime, odnosno tvrtka investitora, ali na građevinskoj ploči pokraj investitora stoji samo natpis „Privatni“.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković za Dnevnik.hr otkrio je da se radi o Mariu Slezaku.

– Radi se o objektu koji je već imao prijave i gdje je naše komunalno redarstvo postupalo. Radi se o gospodinu Slezaku i ovdje vidimo apsolutno nepoštivanje područja na kojem se gradi – tvrdi Franković.

Investitor nije htio razgovarati o intervenciji na pomorskom dobru. A građani se zbog svega pitaju gdje su državne institucije.

– Da se može raditi svašta, ili ćemo biti odgovorni i radit kako treba ili se može svakome dopustiti gradi, razbijaj, a grad ode – ljuta je Dubrovčanka Kristina, dok njen sugrađanin Slobodan dodaje kako se zakoni moraju poštovati jer „nekakav red mora biti“.

Državni inspektorat tek poručuje kako će informaciju o rezultatima nadzora na ovom gradilištu dostaviti po okončanju inspekcijskog nadzora. Podsjetimo, u samom gradu Dubrovniku nema građevinskog inspektora, piše Dnevnik.hr.2 KOMENTARI

  1. 100 posto je neki HDZ-domoljub i KUM od gradonačelnika … dabogda ga Tsunami zadesija.šta je taj tip čeh slova…, to hrvatsko ime nije..

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime