Devetu godinu zaredom održat će se gastronomska manifestacija “Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?”. Manifestacija će se već tradicionalno održati na prostoru Gašpine mlinice u petak 23. kolovoza s početkom u 19 sati. Riječ je o gastronomskoj manifestaciji, dobitnici nagrade Simply the best 2014, priznanja za inventivnost u razvoju turističke ponude, koja se svake godine održava u Gašpinoj mlinici, dobitniku plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod, a koja za cilj ima prezentaciju bogate kulturno povijesne baštine, te gastronomskih specijaliteta grada Solina.

U programu će nastupiti ženska klapa Tamarin, veseli i razigrani Solinski bubamarci i Vinil bend te Mia Sesartić koja će čitati crtice iz knjige “Solin sve u šešnest”. Nakon polusatnog kulturno glazbenog programa, moći će se degustirati hrana te uživati u nastupu Vinil benda u predivnom ambijentu ispred Gašpine mlinice. U gastronomskom dijelu programa, Udruga Solinjani će izvršiti pripremu raznih jela (tripice, sarma s kiselim kupusom, orzo s pancetom, manistra na pome, salsa s purom) te domaćih kolača (kuglof, kolač s višnjama, jabukama, štrudel, mramorni kolač, fritule itd.) koje će posjetitelji moći besplatno degustirati.

Riječ je o manifestaciji s oko 1000 posjetitelja, spoju gastronomije i kulture, na prostoru mlinice iz 18. st. Na manifestaciji će sudjelovati i predstavnici s manifestacije “Virska prkačijada” s tradicionalnim prkačima te predstavnici organizatora spomenute manifestacije. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a za sve posjetitelje osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Splita (parking preko puta Turističke palače) u 18:30 h te povratak u 22:30 h.

 3 KOMENTARI

 1. POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
       Sve naše usluge dizajnirane su tako da vam oduzmu što manje vremena. Svjesni činjenice da većina klijenata ima dnevne obveze i ispunjen dan, ne želimo vas gnjaviti s nepotrebnim stvarima. Kod nas možete tražiti novac bez jamaca, ovjerenih potvrda ili poslodavaca.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi * kućni zajmovi * zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi. Kontaktirajte nas putem e-maila
  BOZANATOPALOVIC1@GMAIL.COM

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime