Beroš nakon sastanka sa znanstvenicima: Mjere se neće pooštravati

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati


Danas u 14 sati počeo je sastanak Znanstvenog savjeta vlade na kojem su znanstvenici s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera u svjetlu današnjeg otkrića novog soja koronavirusa u Hrvatskoj.


Nakon sastanka javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Mjere nisu bile glavna tema razgovora, bili smo fokusirani na prisutnost novog soja koronavirusa u Hrvatskoj i svojevrsnoj opasnosti, ali treba biti na oprezu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju da se treba cijepiti cjepivom koje imamo. Sva su sigurna”, rekao je ministar Vili Beroš, javlja Index.

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati.

“Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na epidemiološkim podacima i na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mjere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana”, rekao je Beroš.

Na pitanje o cijepljenju preko reda, vezano za slučaj zagrebačkog rektora Borasa, Beroš je kazao da cijepljenje preko reda osuđuje i da cjepivo treba osigurati najugroženijima.“Ako cijepljenje ide preko reda, to nije u velikoj mjeri. Jutros sam osudio to. Ako se i događalo, mislim da nije ugrozilo program cijepljenja”, odgovorio je Beroš na pitanje o cijepljenju preko reda.

Podsjetimo, trenutno važeće epidemiološke mjere, koje uključuju zabranu rada kafića, restorana i teretana, na snazi su do 15. veljače. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime