Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk bio je gost Dnevnika N1 televizije. Komentirao je danas održanu sjednicu Glavnog odbora stranke, kao i situaciju u stranci nakon neslaganja s prijedlogom aktualnog predsjednika stranke Peđe Grbina.

Bauk je kazao kako je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP ispunila sve zadatke koje ima.

Također, rekao je kako je riječ raskol za sjednicu Predsjedništva koja je održana prije nekoliko dana preoštra.

“Radilo se o jednoj sjednici na kojoj se raspravljalo o prijedlog koji nije dobio dovoljan broj glasova. Ja bih ponovno pokušao ne upotrebljavati riječi koje nisu u ovom trenutku primjerene. Radi se o kolegama koji nisu prihvatili prijedlog. Više se sad ne radi o prijedlogu predsjednika, sad se radi o odluci predsjedništva za čiju su provedbu zaduženi imanom i prezimenom Peđa Grbin i Arsen Bauk”, rekao je.

Napominje kako je način na koji će Klub zastupnika SDP-a uputiti u proceduru prijedloge za nova imenovanja predsjednika/potpredsjednika Odbora i potpredsjednika Sabora, njihova interna stvar u Klubu zastupnika.

“Svi zastupnici SDP-a glasovat će za odluku Kluba. Što se tiče onih koji neće glasovati za nešto, mislim da je još prerano špekulirati što bi se dogodilo s tim kolegama. Mislim da je vrlo jasno koje su sankcije za nepoštivanje odluka središnjih tijela stranke. To imamo u Statutu, odluke o pravima i obvezama članova, a jedna od obveza članova je poštivati odluke središnjih tijela stranke”, pojašnjava Bauk.O tome što misli o postupku Davora Bernardića nakon odlaska s pozicije predsjednika stranke, kratko je rekao: “Primijetio sam određenu promjenu u ponašanju Zorana Milanovića nakon što je prestao biti predsjednik SDP-a i Davora Bernardića nakon što je prestao biti predsjednik SDP-a”.

Na pitanje što će biti sa Željkom Sabom, odgovara: “Prema onome što je komunicirano u javnosti, rok za davanje odgovora je do sljedeće sjednice Predsjedništva. Jer je današnja sjednica Predsjedništva bila tehnička”.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime