Ivan Žulj, sin investitora Kruna Žulja, položio tijekom srijede kamen temeljac za novi hotel u Baškoj Vodi koji će graditi tvrtka Čarolija d.o.o. Uz intoniranje himne krenula je svečanost početka radova, a radnici su potom počeli kopati zemlju lopatama i nositi zemlju u ručnim kolicima. Put do hotela je zagrađen jer je Općina pokos iznad kojega se nalazi cesta proglasila klizištem, pa bageri ne smiju do ovog gradilišta.

Put koji je proglašen klizištem

– Načelnik govori o nekakvom putu sa sjeverne strane mog građevinskog zemljišta, no taj put ne postoji jer je riječ o privatnim parcelama, tako da ćemo se mi pravnim putem izboriti za prolaz preko službenog puta kojeg je Roščić proglasio klizištem, uvodno je kazao Kruno Žulj.

– Za ovo smo čekali dozvole 16 godina. Slavlje bi bilo potpuno da nam načelnik nije zagradio put, proglasio ga klizištem. To nikada nije bilo klizište, a put postoji 50 godina. Naša tvrtka je angažirala stručnjake Građevinskog fakulteta u Splitu koji su izašli na teren te izradili službeni elaborat o terenu ispod puta čime je nepobitno utvrđeno da klizišta nema! Mi smo krenuli s ručnim iskopom. Zaposlili smo dvadesetak radnika koji rade kariolama. Oni će bez prestanka raditi cijele sezone. Ako se na jesen ništa ne promijeni, zatražit ćemo 300 Kineza da nam pomognu ručno raditi. Ono što bi bageri iskopali za 15 dana, nama bi trebalo pet godina – tvrdi Žulj.

Kruno Žulj

Ističe da u Hrvatskoj nije važno koliko ulažeš novaca, nego je važno tko ulaže. – Zato što nikom nisam htio dati novac, čekao sam 16 godina – dodaje Žulj.

– Radi se o hotelu koji će imati četiri zvjezdice, prostirat će se na više od 5.500 metara četvornih , imat će četiri etaže, stotinjak soba, vanjski i unutarnji bazen, SPA centar i sve ostale sadržaje primjerene takvom turističkom objektu. Sama investicija je teška preko 30 milijuna eura. Sredstva za projekt su osigurana. Imalo smo hotel Milenij koji smo prodali da bi izgradili veći hotel. U Baškoj Vodi od 2001. se niti jedan hotel nije izgradio, samo su se dva renovirala. Očito, ako vlast misli da nema koristi od projekta onda ga sabotira. Radi se o kapitalnom projektu za cijelo ovo područje, ne samo za Bašku Vodu. Pogledajte samo ovu lokaciju, sve ima – rekao je Žulj na svečanom otvaranju radova.

S obzirom na očite nesuglasice s Općinom, pitali smo Žulja je li pokušao razgovarati s predstavnicima lokalne vlasti.

– Pokušao sam, naravno, ali dogovor je očito nemoguć. Općina kaže da ne mogu prolaziti bageri, pa smo danas krenuli s kariolama. Ako ne mogu kariole, mi ćemo raditi sa sićevima. Imamo pravomoćnu građevinsku dozvolu. Prijavili smo gradilište i mi radimo. Nitko nam ne može ništa. Ako hotel ne bude dovršen za mog života, dovršit će ga sin. Činjenica je da građani Baške Vode nisu smjeli danas doći na gradilište jer da ih vlast vidi ne bi dobili ležaljke, suncobrane i sl. Oni ne smiju doći, a svi mi se telefonom javljaju i podržavaju.

Poznato je da Dalmacija nema dovoljno hotela i hotelskih kreveta, je li tako i kod vas?

– Isto je u Baškoj Vodi. Što je više hotela, bolja je sezona i svi imamo više koristi. Izgleda da se u Baškoj Vodi ne smije više graditi hotel. U Baškoj imamo nekoliko hotela. Hotel Milenij je radio vrhunski, a prodali smo ga da bi gradili veći. Čekali smo ovaj dan 16 godina.

Kako je izgledao početak radova, pogeldajte u priloženoj fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime