Prošle jeseni otvoren je lijepi i moderni Salon za kućne ljubimce Barby u Strožancu (Podstrana). Salon se nalazi svega stotinjak metara od magistrale na adresi Domovinskog rata 13.

Radi se o prvom salonu ovakve vrste otvorenom u Podstrani, ali i istočno od Splita općenito. U kratko vrijeme salon je zbog vrhunske usluge i ljubavi koju životinjama pruža vlasnica Barbara Uđbinac postao pravi hit u Podstrani i okolnima područjima.

Uz sve to, uvjerili smo se da su cijene niže od prosječnih u Splitu. Salon je tri dana tjedno otvoren u popodnevnim satima, dva dana u jutarnjim, a subotom se radi po narudžbi. Više informacija možete dobiti na 098 / 904 – 9832.

O salonu i tajne njegove uspješnosti porazgovarali smo sa samom vlasnicom.

– Vlasnici najčešće dovode male pse; mješance, maltezer, shih tzui, pekinezeri, ali nađu se tu i aljaški malamut, engleski seter i različite pasmine. Dakle svi su dobrodošli. Kada vlasnici odu, ljubimci mi se prepuste, ne prave probleme oko kupanja, šišanja i sl. Oprema je potpuno nova. Imamo profesionalnu kadu, fen, mašine, škare, sve što je potrebno. Pred salonom su dva parkirna mjesta.

Vlasnici ljubimaca koje smo zatekli u salonu kažu da te životinje obožavaju i jednostavno znaš s njima. U čemu je tajna ljubavi između tebe i životinja?

– Odrasla sam sa životinjama različitih vrsta i pasmina. Završila sam Poljoprivredni fakultet u Osijeku gdje sam stekla zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede, smjer zootehnika. Kada sam došla u Dalmaciju pružila mi se mogućnost da radim ono što zaista volim i do čega mi je stalo.

Naravno, najvažnije je uspostaviti prijateljski odnos s vlasnicima i sa psima. Mislim da tu leži ključ mog uspjeha u Podstrani jer sam ljudima pristupačna i draga. Uvijek možemo pričati o svemu.

Ova prostor si otvorila prošle jeseni i već prvih mjeseci salon je postao popularan. Jesi li očekivala tako dobre reakcije?

– Višegodišnje iskustvo imam u veterinarskim ambulantama i salonu za kućne ljubimce u Splitu. Sve što znam prenijela sam u svoj salon, naravno uz neke poboljšice za koje sam smatrala da će biti u korist vlasnika kućnih ljubimaca i samih ljubimaca.

Salon ima razne djelatnosti?

– Nudimo kupanja, masaže, rezanje noktića, šišanje, čišćenje ušiju, sve što se tiče uređivanja pasa, ali šišamo noktiće mačkama, papigama i sl.

Salon je pristupačan, stotinjak metara od magistrale. Zapravo gravitiraš području od Splita do Omiša i prvi si salon na području Podstrane.

– Dolaze mi klijenti iz Omiša, Dugo Rata, Podstrane, Žrnovnice, Splita. Mnogima je usput kada idu prema Splitu.

Ispričala nam je jednu anegdotu vezano uz jedan zanimljiv nedavni događaj.

– Recimo, danas mi je stigao jedan pas nakon što me vlasnica zvala kada joj mogu okupati njenu maltezericu. Psa je dovela obojenog u sve moguće boje. Naime, djeca su se igrala dok je ona spavala i išarala su ga kompletno. Srećom, sve je oprano bez problema – kazala nam je Barbara koja je za kraj poslala poruku vlasnicima kućnih ljubimaca:

– Svakom psu se pristupa individualno, stoga koristim profesionalne šampone koji su drugačiji za svaku vrstu dlake. Također bih im poručila: Dođite u salon, nećete požaliti, jer mi brinemo za vaše ljubimce!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime