Nove probleme unutar HDZ-a stvorio je prijedlog Saborskog odbora za ratne veterane koji je predložio da se Dan antifašističke borbe više ne obilježava kao praznik. Naime, na čelu Odbora je utjecani HDZ-ov zastupnik Josip Đakić, koji je ujedno i predsjednik HVIDRA-e, a za njega su glasali i još neki zastupnici stranke.

– Nisu oni glasali protiv zakona vlade, nego amandmanom pokušavaju izmijeniti taj jedan dan – rekao je Bačić te je dodao da je HDZ na najvišim tijelima stranke prihvatio prijedlog Zakona o blagdanima i neradnim danima, među kojima je i Dan antifašističke borbe.

Foto: HRT

– To je praznik još od devedesetih i proizlazi iz Izvorišnih odredbi Ustava koje je rukom pisao doktor Franjo Tuđman – kazao je Branko Bačić, šef Kluba HDZ-a.

Na pitanje hoće li biti sankcija za neposlušne HDZ-ovce, Bačić je odgovorio:

– Očekujem da će kolege povući amandman ili prihvatiti stajalište vlade da se amandman odbija. Imamo Predsjedništvo u petak i tvrdim da ćemo donijeti odluku o statusu svih onih koji ne bi podržavali ovakav zakon. Ipak, očekujem da će svi ipak podržati stav i vlade i HDZ-a –  rekao je Bačić u RTL Danas.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime