Hrvatski boksački profesionalac Alen Babić je u svom statusu na Facebooku žestoko odgovorio našem boksaču Filipu Hrgoviću vezano za nastup na Prvenstvu Hrvatske i kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Bivšeg klupskog kolegu je nazvao “kukavicom” i “lokalnim šerifom”.

Priča koja je započela ove jeseni je dobila nastavak prije nekoliko dana kada je Hrgović iznenadio javnost najavom da dolazi na Prvenstvo Hrvatske u boksu, kao uvod u odlazak na kvalifikacije za Olimpijske igre. Do tada se vjerovalo da naš boksač nema takve planove i radi profesionalne karijere koja je uznapredovala, ali i radi WBC-ove prijetnje da će sve boksače koji se odluče na takav potez suspendirati na period od dvije godine.

No, “Hrga” se samo par dana kasnije predomislio te je u intervjuu za Sportske Novosti izjavio da ipak ne planira nastup na PH, nego da će boksati odmah s pobjednikom za mjesto u kvalifikacijama. Dodao je da radi profesionalnog meča ne stigne na one prve, pa Hrvatska nikoga ne bi trebala niti poslati u London. Naime, naša država ima tek jedno eventualno mjesto u Tokiju u teškoj kategoriji pa eventualnim plasmanom nekoga na kvalifikacijama u ožujku, on kasnije gubi mogućnost kvalifikacije, piše Fightsite.hr.

“Neću nastupati na Prvenstvu Hrvatske, ali ću se vjerojatno boriti s pobjednikom odnosno prvakom države u teškoj kategoriji, za to jedno mjesto na kvalifikacijskom turniru. Ne znam detalje kako bi se to i kada trebalo organizirati. Pobjednik tog meča bi dakle išao na kvalifikacije”, rekao je Hrgović.

Na konstataciju da poraženi onda automatski gubi ikakvo pravo odlaska na predolimpijski turnir, naš profesionalac je odgovorio:

“Naravno, zato bi se onda i organizirao takav meč. Ne bi imalo smisla da ja radim cijeli plan svojih priprema za svibanj, a da netko u ožujku ode na onaj prijašnji, europski turnir u London i možda osvoji mjesto za Igre u Tokiju. To je svrha majstorice. Tko pobijedi, taj ide i ima pravo birati na koji će od dva predolimpijska turnira”, zaključio je Filip.Takav stav i ove izjave očito nisu najbolje sjele njegovom bivšem klupskom kolegi iz BK Leonardo, hrvatskom boksačkom profesionalcu Alenu Babiću. On je u svom statusu na Facebooku ustvrdio da “jedino kod nas jedan sportaš može odlučivati o karijeri svih ostalih”, Hrgovića je nazvao “lokalnim šerifom” te je stao u obranu Marka Miluna, s kojim dijeli dvoranu BK Leonardo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime