AZERBAJDŽAN 2019. (Dani 14 i 15) “Moskva nije bila u planu, ali nas je oduševila”

Svi su bili oduševljeni Sextonom, nešto stvarno jedinstveno

Azerbajdžan 2019.

VEZANI SADRŽAJ:


14 dan/ 0 km Volgograd / Staljingrad

Nakon doručka pozvali smo taksi i otišli posjetiti “panoramski muzej bitke za Staljingrad” . Muzej je predivan i svakome bih ga preporučio. U njemu se zaista ima što za pogledati, a ispred je mnoštvo vozila i tenkova koji su korišteni u borbi za Staljingrad. Nakon muzeja Trgo je imao zelju da potoči noge u Volgi i taman kad smo smišljali kako da odemo do Volge naleti neki lik na nas koji je razumio nas govor i počne se derati “Alo ustaše pa što vi radite ovdje? Odakle ste?” , mi kažemo iz Splita, a on “I ja sam iz Splita. Tamo su me zvali Stipe Rus i živio sam 4 godine oko Splita po komunama. Skidao sam se s heroina pa sam naučio hrvatski”. I tako naš novi poznanik krene s nama u šetnju do Volge te nam putem priča svoje doživljaje dok je bio narkoman, a sada je već godinu dana čist, ima prelijepu zenu i kćerkicu, te radi kod oca kao električar. Kad nas je doveo do brodova odlučili smo se provozati brodom po Volgi, a za kraj Stipe nam je otpjevao jednu pjesmu.

Oprostili smo se od Stipe Rusa, provozali se brodom po Volgi i kasnije sjeli u kombi koji sluzi kao gradski prijevoz, te se odvezli do talijanske pizzerije gdje smo opet uživali u njihovim specijalitetima. Sutra je cilj pregaziti 950 km i ući u Moskvu.

15 dan/ 975 km Moskva

Pošto je veliki put pred nama dižemo se u 6 sati, doručak i svi smo u 7:00 na motorima. Bez većih problema i gužve izlazimo iz Volgograda, stajemo na benzinsku i tankamo gorivo pa gas za Moskvu. Moskva nije bila u planu ali ekipa je željela vidjeti Moskvu i SEXTON, a moj prijatelj Sergej je zakazao sastanak za predsjednikom Noćnih Vukova HIRURGOM sutra u 20 sati. Nevjerojatno ali istinito, 560km cesta u izgradnji sa mnoštvom semafora koji reguliraju prometovanje jednom trakom. To nas je jako usporilo, ali dobro napredujemo. Još nas usporava i glupi protokol na svim benzinskim stanicama gdje moraš prvo platiti tj. znati točan iznos koliko ti treba pa onda tek ulijevati gorivo. Pazimo na punu liniju, na radove na cesti, veliku vrućinu i ipak stižemo prije mraka u Moskvu u nemoguću gužvu. Jedva se probijamo te stižemo na odrediste u SEXTON – moto klub, disko, restoran, kafić. Nešto zaista jedinstveno u vlasnistvu MC Noćni Vukovi i njihovog predsjednika Alexandra Hirurga. Više o njima možete pogledati u ovom dokumentarcu.

Vukovi za dva dana slave svoj 30-ti rođendan, a moj prijatelj Sergej iz Kaliningrada dogovorio mi je sastanak sa Hirurgom sutra u 20:00. Kako je ostatak ekipe odlučio da sutra ipak ne ostajemo u Moskvi kako bih kući stigli u dogovoreno vrijeme, pronašao sam menadžera kluba i preko njega uputio ispriku Hirurgu te se opravdao za sutra, a mog prijatelja iz Leskovca kojeg sam tamo vidio, zamolio sam da uruči Hirurgu moju knjigu kao rođendanski poklon klubu sa potpisom svih nas. Svi su bili oduševljeni Sextonom, nešto stvarno jedinstveno, ja sam ga prvi put posjetio 2008., ali sada je još veći i ljepši. Jeli smo najveće hamburgere ikad, a cijene su stvarno prihvatljive.
Tu večeras u Sextonu nam se pridružio i prijatelj od Mustapića, također Sergej iz Moskve, vozač Moto Guzzija koji nam je uspio pronaći smještaj 30 km od Sextona. Lijepi motel za 120kn spavanje. Sutra je plan kući najkraćim putem, imamo skoro 2.800km koje treba prigaziti u 3 dana. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime