Započeo je drugi krug prijava na program poduzetničkog inkubatora za nezaposlene mlade, kojeg u okviru međunarodnog projekta Active Youth Entrepreneurship Network (AYEN) provodi udruga CEDRA Split.

Cilj projekta je razviti poduzetničku mrežu koja omogućava mladima iz NEET skupine (nezaposleni, nisu u sustavu obrazovanja ni osposobljavanja), da uoče koje su to potrebe i prilike unutar njihovih zajednica koje mogu pretvoriti u nove poduzetničke ideje i poslove. Osim toga, projektom se potiče stvaranje održivih radnih mjesta kroz sveobuhvatan skup inovativnih alata. U njemu sudjeluje šest partnerskih organizacija iz različitih europskih zemalja: Grčke, Italije, Bugarske, Rumunjske, Norveške i Hrvatske.

Priključivanjem u AYEN, kandidati će moći razvijati svoju poslovnu ideju individualno ili u timovima. No, već razvijena ideja za posao nije preduvjet za sudjelovanje u programu, mogu se priključiti i mladi koji samo žele učiti o poduzetništvu te u tom procesu doći do ideje o pokretanju vlastitog posla. Edukacije će se provoditi kroz pet glavnih modula, koji uključuju: razvoj ideje, planiranje i definiranje tima, strategiju izlaska na tržište, financijski menadžment te izradu pitcha i pripreme za investiciju.

Što je sve uključeno u program:

• Predavanja i radionice o suvremenom pristupu poduzetništvu
• Besplatan prostor za rad
• Individualno mentorsko vodstvo
• Motivacijski treninzi
• Plaćeno studijsko putovanje u Hrvatskoj ili inozemstvu
• Redoviti sastanci s uspješnim poduzetnicima
• Podrška u pronalaženju načina financiranja prilikom pokretanja vlastitog poduzeća

Nenad Đurašinović i Nikolina Pleić sudionici su prvog ciklusa programa poduzetničkog inkubatora te ističu kako je on ispunio sva njihova očekivanja. Nikolina je nakon diplome s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odlučila razvijati svoju karijeru u potpuno drugom smjeru te pokrenula modni brand Kesa, a Nenad s poslovnim partnerom razvija startup pod nazivom Profession.market. Oboje priznaju da ih je ovaj projekt upoznao s jednim sasvim novim svijetom poduzetništva te im pružio niz praktičnih znanja za razvoj posla.Projekt je sufinanciran sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške putem financijskih mehanizama EGP-a i Norveškog fonda za zapošljavanje mladih.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime