AUTOCESTU ČISTILI RALICAMA Obilna krupa zabijelila Dugopolje, zabilježene dvije prometne nesreće

Vozače se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila


Rano poslijepodne istočni dio Splita i predgrađe pogodio je neverin s krupom. Grmljavinski pljusak trajao je petnaestak minuta, što je bilo dovoljno da se sve nakratko zabijeli.


Ipak, glavni dio nevremena pogodio je Dugopolje gdje je pala velika količina krupe. Od siline nevremena automobili su se zaustavljali kraj ceste, a prema izvješću HAK-a zabilježene su i dvije nesreće. Kamere HAK-a snimile su i ralice koje čiste A1 kod čvora Dugopolje.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h na 219. km između čvora Maslenica i čvora Sv. Rok u smjeru Zagreba. Na toj dionici prometuje se jednim trakom. Vozači se na ovoj dionici pozivaju i na dodatni oprez zbog tuče i poledice.

Ograničenje vrijedi i na 374.+900 km između čvora Vučevica i čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika, gdje se zbog nesreće prometuje jednim trakom, te na 379. km između čvora Bisko i čvora Dugopolje u smjeru Zagreba.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Snijeg pada mjestimice u Lici. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni. Zbog tuče na pojedinim dionicama autoceste A1 vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Vozače se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
3
Plač
8
Grrr
17
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime