Autoceste ponovno prohodne: Na dijelovima Jadranske magistrale privremena regulacija zbog odrona

Ograničenja i zabrane za pojedine skupine vozila i dalje su moguće zbog opasnih brzina vjetra

Uz postupno smirivanje vremena, slabljenje vjetra i prestanka oborina tijekom dana očekuje se povoljnija situacija u prometu. Autoceste su otvorene za sva vozila, a ponegdje se vozi uz ograničenje brzine.


Ograničenja i zabrane za pojedine skupine vozila i dalje su moguće zbog opasnih brzina vjetra, ponajprije u prvom dijelu dana, u Velebitskom pojasu te u Hrvatskom primorju i Dalmaciji.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima. Prema privremenoj prometnoj regulaciji (radovi, odroni, klizišta) vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, kod Omiša, Slivno, Doli i od skretanja za glavni terminal u Zračnu luku Dubrovnik u dužini od 200 m.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Trajekti i katamarani zasad plove redovite, ali zbog vjetra su mogući poremećaji u plovidbi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0