“AUSTRIA GOES ZRĆE” Austrijsko veleposlanstvo: “Čak 250 posjetitelja festivala su nakon povratka u Austriju pozitivni na COVID”

Odmah su reagirale nadležne službe u Novalji koje su sve opovrgnule

“Prema informacijama dostavljenim veleposlanstvu od strane austrijskih vlasti festival „Austria goes Zrće“ održan u Novalji vjerojatno je uzrok širenja infekcije koronavirusom među sudionicima tog događaja. S današnjim datumom 250 posjetitelja festivala su nakon povratka u Austriju pozitivno testirana na COVID-19″.


Odgovor je to Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu na upit Novog lista kako su informacije iz austrijskih medija istaknule da se u Hrvatskoj, na festivalu u Novalji u periodu od 17. do 24. srpnja, čak 94 Austrijanaca zarazilo koronavirusom.

Izazvalo je to, nemalo čuđenje te su odmah reagirale nadležne službe u Novalji i sve opovrgnule – prema njihovom medicinski utemeljenim podacima ni jedan jedini Austrijanac nije Novalju napustio zaražen. Štoviše, u Novalji postoje i osigurani smještajni kapaciteti u kojima svi zaraženi, ako to žele, mogu provesti epidemiološki definirani period kao bi se u svoje zemlje vratili – zdravi.

Veleposlanstvo Austrije, diplomatski mudro, ističe kategoriju “vjerojatno” što dakako priči ipak daje drugačije svijetlo. Nema dakle decidirane tvrdnje jer se u Novalji, kao i u svim ostalim hrvatskim turističkim središtima, provode rigorozne mjere testiranja i zaštite turista. Uostalom na snazi su i vrlo stroge policijske mjere kontrole provedbe istaknutih epidemioloških mjera.

S obzirom na ozbiljnost situacije i težinu objeda, upite o provedbi mjera na raščišćavanju situacije uputili su iz Novog lista i na adresu hrvatskog veleposlanstva u Austriji, koje ih je pak preusmjerilo na Ministartsvo vanjskih i europskih poslova, no ni od njih kao ni od Ministarstva unutranjih poslova Novi list još uvijek nije dobio ikakve odgovore.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
6
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime