Fitness centri najviše posla imaju tijekom zimskog perioda. Zimsko opuštanje dovede do paljenja crvenog alarma u proljeće te mnogi pohrle skinuti koji kilogram viška te se dovesti u formu za ljetne radosti.

Međutim, i ljeto na brojne ostavi posljedice, kada zbog vrućina i godišnjih odmora zaborave na teretane i vježbanje. Revolucija na ovom polju su ljetne teretane na otvorenom koje privlače sve veći broj korisnika. Jednu takvu smo otkrili na istoku Splita, u Stobreču. Zaputili smo se u objekt nazvan Fitness Beach, gdje smo zatekli Danijela Krajinovića, voditelja ovog novog sadržaja na području Splita, točnije kod Kampa Stobreč.

Dolaskom smo po prvi puta vidjeli teretanu nasred plaže, gdje korisnici mogu vježbati na svježem morskom zraku s pogledom na more. Osim što ćete vježbati u potpuno prirodnom okruženju s utezima i spravama od drveta, na raspolaganju vam stoji i mogućnost treninga u moru.

“Ovo je verzija Života na vagi u kojoj nećete biti izloženi TV kamerama”

Danijela smo upitali kako je došao na ideju pokrenuti ovaj posao.

– Fitness je moja strast od srednje škole. Kako sam se bavio turizmom zadnje tri godine, došao sam na ideju kako spojiti fitness i turizam. Tražio sam tko se time bavi u Hrvatskoj i vidio rupu na tržištu, odnosno priliku da stvorim nešto novo. Imamo prekrasnu zemlju i velike potencijale za fitness turizam. Kako živim u Splitu, kamp u Stobreču je jedna od najljepših lokacija u okolici gdje je savršen spoj prirode, kulture i zabave u kojoj mogu ponuditi kamp za mršavljenje gdje će turisti dobiti smještaj, dva treninga dnevno, planove prehrane i sve što je potrebno da bi skinuli kilograme. Može se reći verzija Života na vagi u kojoj nećete biti izloženi TV kamerama – rekao nam je na početku ovaj poduzetnik.

Novi sadržaj zasad koriste većinom turisti. Zanimalo nas je gdje je u cijeloj priči domaći svit.

– Splićani za sada još uglavnom ne znaju za ovo. Reklamiramo se po društvenim mrežama i nastojimo proširiti vijest o jedinstvenom doživljaju treniranja na plaži, u hladovini, na svježem zraku i prerkrasnom ambijentu kampa. Gužva je najveća u jutarnjim i večernjim satima – kaže nam Krajinović.

Atrakcija bi mogla biti ponuda za mladence.

– U okviru teretane nudimo standardne programe za mršavljenje, grupne, individualne i online treninge. Ono po čemu se razlikujemo od drugih je Aqua aerobic koji uskoro kreće i Shape & Beauty kamp za mladence gdje će mladenci imati priliku 45 dana prije vjenčanja srediti svoju liniju, a uz to dobiti gratis tečaj za prvi ples, šminku i frizuru. Planiramo i Dječju FIT Olimpijadu i igraonice/rođendaonice u moru za najmlađe. Također, kako bi se uklopili u vizuru kampa, sve sprave i utezi su izrađeni od drveta, što daje posebnu čar i većina ljudi kada dođe na trening se s tim oduševi te se naravno slikaju s drvenim utezima – slikovito nam je najavio Danijel.

“Prilika dovesti tijelo u formu na najlakši i najzabavniji način”

Kako smo ranije napisali, nude i treninge u moru, što daje dodatnu draž ovom sadržaju.

– Aqua aerobic kreće u petak 21. kolovoza. Pozivamo sve koji odgađaju teretanu zbog vrućina da dođu na najzabavniji trening u moru, gdje imaju priliku dovesti svoje tijelo u formu na najlakši i najzabavnji način. Radi se o body-weight treningu, gdje se rade prilagođene vježbe s vlastitom težinom. Imamo odličan prostor u moru na plaži – kaže nam.

Prvi trening je besplatan, stoga poziva sve zainteresirane da isprobaju užitak vježbanja u hladovini uz lagani povjetarac i svježi zrak na plaži.

– Mnogi su se iznenadili da je moguće vježbati i na +30 C, zahvaljujući blizini mora, vjetru i hladovini. Oduševljeni su što je sve od drveta, a neki se poslije treninga odmah bace u more. Planiramo raditi minimalno devet mjeseci, odnosno dok god vani nije prehladno za vježbati. Ukoliko bude potrebe za strance i domaće, tražit ćemo zatvoreni prostor gdje ćemo biti ta tri mjeseca zimi – govori Krajinović.

Na kraju nam je rekao svoja krajnja očekivanja od ovog projekta.

– Planiramo od ovoga napraviti turistički brend u Hrvatskoj, i svojevrstan benchmark u turističkoj ponudi gdje će svaki bolji kamp ili kompleks smještaja imati u ponudi fitness plažu, odnosno gdje ćemo ponuditi paket aranžman fitness holidays koji je u svijetu tek u začetku i ima ogroman potencijal s obzirom na rastući problem pretilosti. Rješavamo taj problem na najljepši mogući način, uz to naravno dajemo priliku i svim lokalnim građanima da uživaju u tome.

Još jedna jako bitna stvar koju smo htjeli napomenuti je to da na sve teretane i fitness trenere ne gledamo kao na konkurenciju već kao kolege, i ovim putem nudimo jedinstvenu priliku i pozivamo sve da dođu i slobodno dovedu svoje klijente na treninge, nudeći im poseban doživljaj treniranja na plaži – zaključio je Krajinović.

Kako im se pridružiti?

Želite li doznati više, posjetite ih na njihovom Facebook ili Instagram profilu i uključite se u ovaj jedinstveni fitness program još danas. Bilo da želite grupne ili individualne treninge, potpuno personalizirani program mršavljenja ili jednostavno želite ostati fit u srcu sezone, njihova četiri trenera stoje vam na raspolaganju svaki dan od 8 do 22 sata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime