APEL VATROGASACA Ne idite u centar Petrinje jer svaki trenutak nešto može pasti

U zadnja 24 sata vatrogasci su na tom području imali 1006 intervencija s 504 vatrogasca u 204 vatrogasna vozila


Jučerašnji i današnji potres nanijeli su nove štete Petrinji i drugim gradovima i mjestima, ali i uznemirili građane, javlja Nova TV.


Bilo je poziva građana, ali nije bilo intervencija bez obzira na dodatna urušavanja. Vatrogasci će u petak ponovno sve obići.

U zadnja 24 sata vatrogasci su na tom području imali 1006 intervencija s 504 vatrogasca u 204 vatrogasna vozila.

‘Ovdje je velika opasnost i svakodnevno su zgrade sve nestabilnije. Zbog onoga što mi vidimo, preporučio bih svima da ne idu u centar grada jer zaista svakoga trenutka nešto može opasti’, izjavio je za Dnevnik Nove TV glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Za sada su, kaže, imali šestero ozlijeđenih vatrogasaca, a nakon zadnjeg potresa u četvrtak još je jedan ozlijeđeni koji je pao s ljestvi. Nalazi se u bolnici zbog uganuća koljena.

‘Konstantan rad je naša zadaća. Raščišćavanje i uklanjanje opasnosti za građane s krovova, skidanje dimnjaka, uz rad s vlasnicima kuća, ali i raznim tvrtkama koje su kod nas na ispomoći. Moramo djelovati organizirano i sigurno’, kazao je Tucaković.

Kako su organizirano dovodili ekipe, tako će i sustavno smanjivati broj ljudstva na terenu, sukladno potrebama, ali i terenu, kao i vremenskim uvjetima.

‘Ako jako zahladi i neće se moći raditi, naravno da ćemo to malo prekinuti pa se opet vratiti. No sve dežurne ekipe će ostati ovdje’, istaknuo je Tucaković.

Osvrnuo se i na ljude koji dolaze u ruševne dijelove kako bi se samo fotografirali.

‘To je vrlo opasno. Građani ne bi trebali ići blizu bilo kakvih opasnosti, a posebno ne kod rupa koje se mogu dodatno zarušiti. To predstavlja problem kao i sve cigle koje vise, ali mi radimo i uklanjamo, pomažemo i ostat ćemo dokle god to bude potrebno’, zaključio je glavni vatrogasni zapovjednik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime