U petak će se u centru grada Solina (Mali Glorijet) s početkom u 20 sati održati završno događanje manifestacije Romantika u Saloni pod nazivom „Antika uz Jadro“.

Ovom večeri donosimo dašak antike u centar grada Solina kroz sajam antičkih zanata na kojem će sudjelovati udruga Stari Zanati iz Zagreba i gdje će naši posjetitelji moći razgledati zanimljive sadržaje: kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje.

U gastronomskom dijelu programa naša udruga Solinjani će pripremiti antičko jelo koje će se moći besplatno degustirati, a u glazbenom dijelu programa uživat ćemo u polusatnom glazbenom nastupu Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara) od 21 sat. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Splita u 20 sati (parking pokraj turističke palače) te povratak iz Solina s parkinga Glorijet (ispod LIDLa) u 23 sata.

Cilj manifestacije Romantika u Saloni koja se održava već osmu godinu zaredom je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji.

Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.