ANTE RENIĆ Splitsko-dalmatinska županija ne poduzima ništa oko nelegalnosti vezanih uz koncesiju plaže u Makarskoj

Vijećnik Pametno za Split i Dalmaciju Ante Renić pozvao je župana Blaženka Bobana na oduzimanje koncesije hotelu „Romana“ za plažu u Makarskoj zbog nelegalnih radnji 


– Nelegalno nasipanje i uništavanje obale ispred novog hotela “Romana” u Makarskoj dobiva tragičan rasplet. Podsjećamo, nakon pokretanja nelegalnih radova uslijedile su mnogobrojne prijave stanovnika. Županijska inspekcija izlazi na teren te utvrđuje izvođenje radova u suprotnosti s koncesijom za pomorsko dobro koju investitor ima. Ista regulira samo korištenje plaže, a ne i samu gradnju. Zaprijetilo se tada koncesionaru oduzimanjem koncesije, ali odjednom, nekim čudom, na površinu izlazi građevinska dozvola koju je izdao Grad Makarska – istaknuo je Ante Renić, županijski vijećnik i potpredsjednik stranke Pametno za Split i Dalmaciju.


Međutim, kao uvjet za građevinsku dozvolu za gradnju na pomorskom dobru mora biti ishođena koncesija za gradnju na pomorskom dobru, a takvu koncesiju investitor nema. Županija umjesto da reagira i prijavi nelegalno izdavanje građevinske dozvole te pokrene postupak oduzimanja koncesije zbog bezočne devastacije, odjednom pere ruke od svega izjavom: „Nije na nama da ulazimo u legalnost građevinske dozvole”, stoji u priopćenju.

– Toliko o javnim tijelima koja MORAJU brinuti o javnom dobru. Svjedoci smo još jednog zaobilaženja zakona i ignoriranja propisa u režiji koalicije HDZ-a i Keruma. I tu nije kraj. Saznajemo, županijska tijela pripremaju odluku o koncesiji za gradnju kojom će retroaktivno (?!) legalizirati nelegalnu građevinsku dozvolu. Tragično, bezobrazno i nelegalno. Ako Župan ovo ne zaustavi, nadamo se brzoj reakciji DORH-a i nadležnih službi – zaključuje Ante Renić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
3
Grrr
6
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime