Može se reći da je političku 2018. godinu u Splitu obilježila rijetko viđena “dosada“, a to znači samo jedno – vladajuća koalicija HDZ-a i HGS-a je čvrsta. Iako su se u javnosti povremeno javljali simptomi napetosti koalicijskih partnera, u splitskom Gradskom vijeću sve su odluke donesene “bez po muke”.

Oporba je tek na posljednjoj sjednici krajem prosinca pokazala kakvo-takvo jedinstvo, pa se za neke predložene točke amandmana čak pronašla i natpolovična većina.

Za razliku od bivšeg poteštata Baldasara, aktualni Andro Krstulović Opara ima daleko manje briga oko većine u gradskoj vijećnici. Mijenjanja stranačkih dresova gotovo da nije bilo, osim u veljači kada je tada HSS-ova Mirna Kovač prešla u HNS i decafcto učvrstila vladajuću većinu.

U prosincu je Ante Zoričić (Popravi Grad), koji je u Gradsko vijeće ušao u koaliciji s Kerumovim HGS-om, objavio da je napustio gradsku vladajuću koaliciju.

Nakon što je krajem 2017. napustio MOST, Martin Pauk se u listopadu pridružio stranci Neovisni za Hrvatsku i postao koordinator stranke za Split.

Na početku 2019. godine vas pitamo za koga biste danas glasovali od stranaka koje su zastupljene u splitskom Gradskom vijeću?

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime