Prošlog tjedna službeno je započela izborna promidžba za predsjedničke izbore koja će trajati do ponoći 20. prosinca, kada nastupa izborna šutnja uoči prvog kruga izbora u nedjelju 22. prosinca.

Abecednim redom, službeni kandidati za predsjednika su Nedjeljko Babić, Anto Đapić, Kolinda Grabar Kitarović, Dario Juričan, Mislav Kolakušić, Dejan Kovač, Zoran Milanović, Dalija Orešković, Katarina Peović, Ivan Pernar i Miroslav Škoro.

U svojoj novoj online anketi, pitamo vas za koga ćete glasovati na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Posljednje ankete ukazuju na trend “gužve na vrhu”, što znači da je razlika između trenutno triju vodećih kandidata na razini statističke greške.

Vrlo je teško u takvim okolnostima očekivati da će se pitanje predsjednika odlučiti već u prvom krugu, već da ćemo novog ili starog predsjednika/cu dobiti u siječnju 2020.Ovo je 11 službenih kandidata kao i popis stranaka koje ih podržavaju.

1. NEDJELJKO BABIĆ
HRVATSKA STRANKA SVIH ČAKAVACA KAJKAVACA I ŠTOKAVACA – HSSČKŠ

2. ANTO ĐAPIĆ
DEMOKRATSKI SAVEZ NACIONALNE OBNOVE – DESNO

3. KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
“BANDIĆ MILAN 365 – STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI” – “365 STRANKA RADA I
SOLIDARNOSTI”
HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ – HSP AS
HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA – HDS

4. DARIO JURIČAN
NEZAVISNI KANDIDAT

5. MISLAV KOLAKUŠIĆ
NEZAVISNI KANDIDAT

6. DEJAN KOVAČ
HRVATSKA SOCIJALNO – LIBERALNA STRANKA – HSLS

7. ZORAN MILANOVIĆ
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA – HSS
ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR – IDS
HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU
NARODNA STRANKA – REFORMISTI – REFORMISTI
DEMOKRATI
GRAĐANSKO-LIBERALNI SAVEZ – GLAS
PRIMORSKO GORANSKI SAVEZ – PGS
SNAGA – STRANKA NARODNOG I GRAĐANSKOG AKTIVIZMA – SNAGA
HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA – LABURISTI
STRANKA UMIROVLJENIKA – SU
MEĐIMURSKI DEMOKRATSKI SAVEZ – MDS
ZELENI SAVEZ – ZELENI

8. DALIJA OREŠKOVIĆ
NEZAVISNA KANDIDATKINJA

9. KATARINA PEOVIĆ
RADNIČKA FRONTA – RF
SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE – SRP

10. IVAN PERNAR
STRANKA IVANA PERNARA – SIP

11. MIROSLAV ŠKORO
NEZAVISNI KANDIDAT

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

8 KOMENTARI

  1. Moj glas ide Kolakusicu… Kolinda (HDZ) slikanjem sa vojskom potice na drzavni udar (à la Venezuela) – ona je sramota za Hrvatsku, Škoro (HDZ) bi hrvatsku odveo u srednji vijek uvodjenjem krizeva u javne ustanove, Milanović je ostatak od komunizma. Pozdrav od americkog Hrvata.

  2. Jedino gosp. Kolakusic moze dobiti moj glas. Covjek koji zna sto prica i koji je svjestan situacije u kojoj se ova drzava nalazi. Svi ostali kandidati su sramota za slusat i gledat. Zalosno je sto ovaj zatucani dio naroda to ne vidi. Narod ima vlast kakvu zasluzuje. Tuzno ali istinito, kako ce i ostati.

  3. Ja sam dragovoljac domovinskog rata i trenutno kao gastarbajter provodim svoje pozne djelatne godine, pokušavajući zaraditi stranu mirovinu da bih si osigurao koliko toliko dostojanstvenu starost. Nitko od mojih poginulih suboraca nije dao život za ovakvu Hrvatsku, opljačkanu i opustošenu od hdz-ove bande, potpomognute sdp-ovim ološem uz sve njihove klonove, poltrone i satelite
    Dajem svoj glas gdinu Mislavu Kolakušiću, koji bi jedini od ovih 11 kandidata, mogao Hrvatsku izvući iz ideološkog i moralnog gliba i povesti nas prema modernoj, građanskoj, pravednoj, samodostatnoj domovini; kroz lustraciju, primjenu prava, progon korupcije i uklanjanje raznih nepravdi u društvu, drastičnom smanjenju administracije, oduzimanju nezakonito stečene imovine itd. itd.

  4. Mislav Kolakusic-jedini protiv pljacke građana,protiv ideoloskih podjela,protiv stranacke korupcije ,usmjeren prema gospodarstvu i zdravoj ekonomiji,postiva referendum i misljenje svih ljudi

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime