“AFTER THE SEASON” Dosad neviđena glazba koji dolazi iz kaštela: Poslušajte kako zvuči

Pjesme šalju snažnu porukuAnte Katinac je glazbenik koji stoji iza projekta “After The Season”. Riječ je o projektu iz Kaštela, koji je počeo s radom sredinom 2019. godine.

– Glazba se bazira većinom na synth zvuku i inspirirana je retro-futurističkom stilu 80ih godina prošlog stoljeća.

Za finalnu produkciju pjesama zaslužan je kaštelanski producent i glazbenik Ivan Jurić, vlasnik studija “Sound Kitchen” u kojem sve pjesme dobiju svoju završnu formu.

Prvi singl “Airport Sunset” je izašao početkom 2020. godine, te je dobio dosta pozitivnih kritika od strane inozemnih portala i ljubitelja ovog žanra.

Pjesma je svojevrsno putovanje u prošlost, gdje nam se prikazuju naši najljepši događaji i mame nam osmijeh na lice, te nas podsjeća da bar na tren zaboravimo naš brzi život i uživamo u trenutku kojeg imamo sada.U prosincu, nova pjesma “When We Were Free” je izašla i dostupna je na svim streaming servisima diljem svijeta – priča nam Ante o projektu.

“When We Were Free ” ima dva snažna govora velikog John F Kennedy-a koja možete čuti na početku i na kraju pjesme te koja nose snažne poruke o slobodi.– Sloboda je temeljno ljudsko pravo, i ne smijemo dopustiti nikom da nam je na bilo kakav način uzme – smatra ovaj glazbenik.

Objasnio nam je što ovaj glazbeni pravac zapravo znači.

– Synthwave je glazbeni pravac koji se zvukom i ugođajem bazira na 80-te godine prošlog stoljeća, retro-futurizam, soundtrackovi sci-fi filmova 80ih, te ugođaj koji daju elektronicka glazbala i efekti je često mračan, a i isto vrijeme tako i pozitivan i nekako opuštajući. U Hrvatskoj možemo 3 benda/projekta koliko ja znam nabrojiti koji se bave ovom vrstom glazbe, a to su Shortwire, Pocket Palma, i ja kao After The Season. Ovaj žanr je postao dosta popularan i izašao iz undergrounda kada je The Weeknd objavio “Blinding Lights”, od tada je ovaj žanr prepoznat od strane šire publike

Ante se glazbom počeo baviti aktivno prije deset godina.

– Svirao sam kao gitarist i basist u dosta splitskih bendova, imao nastupe, turneje, studijska snimanja, gostovanja na tv…itd. After The Season je projekt u kojem sam htio objediniti sve što volim u glazbi i spojiti na nekakav svoj koliko toliko originalan način koliko to ovaj žanr i moje mogućnosti kao glazbenika to dopuštaju – zaključuje.

U nastavku poslušajte kako zvuči.

Moja reakcija na članak je...
Vau
19
Haha
4
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime