Stotine tisuća ukrasnih lampica upaljene su sinoć u makarskoj čarobnoj šumi u Božićnom gradu, na lukobranu, rivi, Kačiću, čime je počela tradicionalna manifestacija Advent u Makarskoj – Božićni grad, koja je i ove godine na platou parkirališta Osejava i u Park šumi fra Jure Radića. Organizatori manifestacije Grad Makarska i makarska TZ pozvali su sve sugrađane, naše goste i prijatelje da dođu uživati u jedinstvenoj adventskoj čaroliji uz more.

Već pred početak službenog otvaranja Božićnoga grada sinoć su se okupili brojni posjetitelji koji su bez iznimke komentirali: “Kapa dolje i čestitke organizatorima, nikada nismo imali ljepše uređen prostor za adventski program koji nam najavljuju i u kojem ćemo moći uživati sve do 6. siječnja 2020. Adventska čarolija je počela u nikada raskošnije uređenom gradu prije svega rasvjetom.

Kako bi sve bilo na razini na samom otvaranju zapjevala je glazbena diva Nina Badrić. Pozdravljajući posjetitelje s divljenjem je ustvrdila da Makarska ima božićnu bajku! I krenula je pjesma “Tako kao ti”, a potom ostali hitovi. Iste večeri publiku je oduševio i nastup slavonskih tamburaša Veseli Šokci. Sve posjetitelje Božićnog grada na početku su u ime organizatora manifestacije; Grada Makarske i Turističke zajednice, pozdravili Dražen Nemčić, zamjenik makarskog gradonačelnika i Hloverka Novak Srzić, direktorica ureda TZ koji su proglasili otvorenim Božićni grad.

– Nikad nije bilo ljepše. Nikada veći, ljepši i s bogatijim programom. Ovo svjetlo, atmosfera, koja se samo poželjeti može i sadržaji za najmlađe – prelijepo. Advent u Makarskoj je 20 godina i iz godine u godinu sve je veći i veći, a ove godine uistinu najljepši. Bit će pun događanja. Zahvaljujem svima koji su uložili veliki trud, a posebno zahvaljujem ljudima koji su na ovakav način osvijetlili Božićni grad; Ivanu Rosi Dusku, njegovoj supruzi, Elektro Makarskoj, Željku Babiću Brki i njihovim ekipama koji su ovo sve postavili i omogućili rasvjetu vrijednu divljenja. Uživajte u programu, klizalištu, Radionici djeda Božićnjaka, luna parku – preporučio je dogradonačelnik Dražen Nemčić koji je zajedno s direktoricom ureda TZ grada Makarske Božićni grad proglasio otvorenim.

– Ovo je zaista čarolija. I Grad i TZ uložili smo maksimalne napore ove godine i mislim da se isplatilo. Ova čarobna šuma je toliko čarobna da vjerujem da će mnogi iz drugih gradova dolaziti vidjeti kako je u Makarskoj prelijep ambijent Adventa. Grad i TZ uredili su i centar, rivu, Kačić jako lijepo uređen. Osvijetljen je uresima i lukobran uz Božićni grad. Obećavamo da ćete imati najbogatiji Advent u našem gradu. Imamo bogat program, svaki dan neko događanje, od koncerata do raznih igara. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi i pomogli da se ovo napravi ovako lijepo. Uživajte, Makarska ima jedinstven Advent, jer nigdje nema toga da imate ujedno miris mora i fritula s pogledom na čarobnu šumu – istaknula je Hloverka Novak Srzić.

U velikom broju djeca su s guštom pratila predstavu Snježno kraljevstvo i klauna Šarenka. Ispred klizališta okupilo se mnoštvo djece čekajući u redu da se otvori. Natko Bošnjak, vlasnik tvrtke Ice Wonderland kazao nam je da je klizalište i ove godine veličine 300 četvornih metara i u jednom trenutku može primiti 80 klizača.

– Ekstremne su temperature ali uspijevamo otvoriti led. Bit će organizirana i škola klizanja od 15. prosinca, a sljedeći tjedan primamo prijave pa ćemo formirati grupe – najavio je. Škola će biti besplatna i trajat će tjedan dana. Inače, cijena za sat klizanja i unajmljivanje klizaljki stajat će ukupno 20 kuna.

Čarobna kuća koju je Ivan Roso Dusak s ekipom prijatelja uredio je uistinu fantastična. Prostrana je, lijepo blagdanski urešena, a toplini ugođaja pridonosi i pećica na drva. Ivica Vuletić iz tvrtke Comerco koja je partner TZ za ugostiteljski dio u Čarobnoj kući izjavio je:

– Mi smo samo tehnička potpora u Velikoj kući, zapravo potpora Turističkoj zajednici. Zahvalio bih se ovom prigodom prijateljima koji su mjesec dana ne štedeći trud dali svoj doprinos. Radili smo to sa željom baš iz srca kako bi pokazali da možemo biti najbolji grad u tome.

Ispred ugostiteljskih kućica već prvog dana bilo je uistinu živo. A osim fritula moglo se uživati i u drugim slasnim zalogajima. Sudeći po posjećenosti prvoga dana svi oni koji su unajmili ugostiteljske kućice mogu biti uistinu zadovoljni.

I još jednom poziv svima: dođite u makarski Božićni grad, otvoren je od 11 sati, svaki dan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime