U gradu Hvaru i ove godine građane i goste očekuje bogati blagdanski program. Advent već treću godinu započinje kućicama ispred Lođe, čije je otvorenje bilo u subotu 9. prosinca i gdje će se do 6. siječnja održavati brojna događanja.

Gradske udruge pripremile su koncerte, izložbe i priredbe. Od sportskih manifestacija izdvajamo međunarodnu novogodišnju jedriličarsku regatu Laser Europa Cup koja započinje 28. prosinca i tradicionalni malonogometni turnir čije je finale na Staru godinu, 31. prosinca.

Posjetitelje Adventa u Hvaru očekuju tradicionalna jela i slastice na šest novih kućica koje krase južni dio gradskog trga ispred povijesne Loggie. Dnevni đir je prilagođen obiteljima sa djecom koja se nesmetano i sigurno mogu igrati između adventskih kućica. Navečer se mijenja postava, stižu družine mladih i parovi koji se mogu ugrijati uz kuhana vina i domaća jela. U subotu je Grad Hvar ispred adventskih kućica, u suradnji s Udruženjem obrtnika otoka Hvara i kolendronje članova gradskih klapa, počastio svoje građane i goste bakalarom, a predvečer su se djeca zabavljala kićenjem božićnog drvca kojeg je ronilački klub Hvar Diving s upaljenim lampicama postavio ispod mora u gradskoj luci.

Program se nakon Božića nastavlja koncertima klapa i zborova u katedrali sv. Stjepana, a na advetskim kućicama će Hvarane zabavljati Super cover band u četvrtak 28.12., u subotu otočki rock band. U novu godinu Hvarane će uvesti Dreamers band koncertom na Pjaci.

– Nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe i uživati u blagdanskom raspoloženju u našem gradu. – poručili su iz TZ Hvar.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0