Poznato je da Splićani vole satima sjediti na kavi. Pogotovo to vrijedi ako su u pitanju lokacije na kojima se može uživati u pogledu na more. Jedna od takvih lokacija je svakako Dvor smještan iznad plaže Firule.
No, čini se da uskoro neće više biti mogućnosti sjediti i ispijati piće na toj lokaciji. Ali, ne brinite, i dalje ćete se moći pogostiti vrhunskom spizom za koju je zaslužan chef Hrvoje Zirojević.
"Jedni galame, drugi bi htjeli mir"
Zanimalo nas je zbog čega je donesena odluka da se sve pretvori u restoran pa smo se obratili vlasniku Marku Baliću. U njegovom vlasništvu je inače i poznati restoran Gusar. Balić je, točnije njegova tvrtka Yard, prošle godine dobio nagradu HGK Zlatna kuna u klasi malih tvrtki.
"Restoran je proteklih godina ušao u renomirane svjetske gastrovodiče i jednostavno je postalo u ovom periodu godine nespojivo, ali i tehnički nemoguće biti i restoran i kavana - i po pitanju kapaciteta i po pitanju gostiju. Netko je recimo na ozbiljnoj večeri, a s druge strane dođe društvo koje je došlo da zabavice. I onda se dogodi da jedni galame, a drugi bi htjeli u miru večerat. To nam je bio jedan od osnovnih razloga. Odluka je bila jako teška, ali jednostavno nije više izvedivo. Događalo se da je velika gužva i onda moraju čekati gosti u kafiću, a nama je svaki gost jednak. Za ovaj period godine je bilo nemoguće i jedno i drugo", kazao nam je Marko Balić.

Postoji mogućnost da će se u zimskom periodu ipak vratiti kavana, kaže nam vlasnik Dvora.
Kazao nam je još da to nema nikakve veze sa strancima i turizmom.
"To nema nikakve veze sa strancima. Mi imamo i restoran Gusar i cijelu godinu živimo isključivo od domaćih gostiju. Poštujemo sve goste, ali kad vidiš da ne možeš kvalitetno raditi i jedno i drugo - moraš donijeti odluku", rekao nam je za kraj sugovornik.




