Britanac Adam Yates, član australske momčadi Mitchelton-Scott, pobjednik je pete etape biciklističke utrke CRO Race vožene od Rapca do vrha uspona na Platak u dužini od 136 kilometara, a tom je etapnom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Yates je ciljem prošao u vremenu od 3:40:01, 10 sekundi ispred najbližih pratitelja, drugoplasiranog Talijana Davidea Villelle (Astana) i trećeplasiranog Španjolca Victora De la Partea (CCC). Uoči posljednje, šeste etape koja će se u nedjelju voziti od Svete Nedelje do Trga svetog Marka u Zagrebu (155km) Yates ima 15 sekundi bolje vrijeme od drugog Villelle, a 17 od trećeg De la Partea.

– Ovo je bila etapa koja mi je odgovarala i momčad ju je odlično odvezla te mi pripremila teren za pobjedu. Prvi put nastupam u Hrvatskoj i za sada sam vrlo zadovoljan, ceste su odlične, organizacija vrhunska i nadam se da ću sutra slaviti ukupnu pobjedu – izjavio je Yates.

Trijumfom na Platku Yates je preuzeo vodstvo i u redoslijedu za zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču, dok je plavu majicu za najboljeg sprintera zadržao njegov momčadski kolega Australac Alexander Edmondson (Mitchelton-Scott). Vodstvo u redoslijedu za najboljeg mladog vozača i bijelu majicu preuzeo je Kazahstanac Vadim Pronskiy (Astana).

Hrvatski veteran, 40-godišnji Radoslav Rogina (Adria Mobil) dan uoči završetka CRO Racea zauzima 10. mjesto u ukupnom redoslijedu sa 1:50 minuta slabijim vremenom od Yatesa.