Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.

– Oduševljen sam došao u jedan poseban grad, ako ga mogu nazvati gradom kulture i u županiju od nacionalnih parkova. Obližnje slapove Krke ove godine posjetit će približno oko 1,2 milijuna ljudi. Dakle, ovo je jedna specifična županija s puno marina, nautičkog turizma koji ove godine opet doživljava povećanje broja gostiju. Meni je važan ovaj kulturni dio kojim ide Šibenik. Prepoznali su smjer kojim treba ići i zato dajem priznanje županu Goranu Pauku i gradonačelniku Željku Buriću –kazao je ministar.

Šibensko-kninsku županiju je u prvih osam mjeseci posjetilo 952 282 gostiju koji su ostvarili 6 221 851 noćenja, što je povećanje od 3,7 % broja gostiju, te 1% noćenja. Porast bilježe sve vrste objekata, osobito hoteli i kampovi, te objekti na seoskim domaćinstvima. Privatni smještaj je na prošlogodišnjoj razini, što je posljedica povećanja kapaciteta u tom sektoru.

– Jako smo zadovoljni rezultatima turističkog prometa u sezoni, a osobito nas veseli činjenica da smo sustavnim radom na unapređenju kvalitete turističke ponude i razvojem novih proizvoda uspjeli produljiti i razdoblje pred i posezone. Danas gostu nije dovoljno sunce i more, on traži doživljaj i želi provesti svoj godišnji odmor kvalitetno. Prepoznavši tu potrebu pokrenuli smo nekoliko projekata koji su za cilj imali upravo produljenje sezone i kvalitetne turističke ponude, te pozicioniranje Šibensko kninske županije na turističkoj karti Hrvatske kao poželjne destinacije -, kazao je župan Goran Pauk.

Nakon radnog sastanka ministar Gari Cappelli obišao je tvrđavu sv. Nikole, koja je prije dvije godine upisana na UNESCO-v Popis svjetske baštine, te interpretacijski centar katedrale sv. Jakova „Civitas sacra – Sveti grad“, čime je završio njegov boravak u našoj županiji i gradu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime