12. PRIČIGIN Druga večer festivala u znaku kviza

Treći dan festivala počinje večeras u 20:30 sati u Domu mladih, a nastupaju splitski autori

Drugi dan festivala otvorili su kvizaši. Na temu „Svatko nosi svoj kviz“ pričali su Milan Fošner, Miroslav Ambruš Kiš, Damir Mrkonjić Mrki, Vladimir Šagadin i Morana Zibar. Program je moderirao dobro raspoloženi Marijo Glavaš koji je večer otvorio pitanjem “Koji drugi najveći grad u Hrvatskoj nakon svake veće kiše ostane bez pitke vode kao da je u Africi?”


Miroslav Ambruš Kiš, trenutni lovac u Potjeri, objasnio je okupljenoj publici kako kviz izgleda iza kamera. Morana Zibar, lovkinja u “Potjeri”, ispričala je ljubavnu priču iz samih početaka kvizaške scene u Zagrebu. Damir Mrkonjić Mrki, sudjelovao je u gotovo svim kvizovima. Okupljenima je pričao kako je ušao u taj svijet, što ga je ohrabrilo da se prvi put prijavi. Milan Fošner, voditelj kviza znanja i neznanja ispričao je kako mu mu kvizovi najprije zabava i ohrabrio publiku da se priključi. Program je završio pričom Vladimira Šagadina. Vladimir je pripovijedao o životu i radu s ocem enigmatom.

Odmah nakon priče u kvizovima, u istom prostoru Pričigin je ugostio Branka Đurića Đuru. Iako je program malo kasnio zbog Đurine predstave u Lori, publiku je brzo osvojio svojim nezavršenim pričama.

Večeras, treći dan festivala počinje u 20:30 sati u Domu mladih gdje nastupaju splitski autori. Ovogodišnja tema je ‘Naši meštri – priče o neuvaženim reklamacijama’. Program moderira Nebojša Lujanović, a pripovijedati će: Tonka Alujević, Ivica Ivanišević, Vedran Limić, Dragan Markovina, Živko Skračić, Eda Vujević.

Nakon glavnog programa, Pričigin seli u kavanu hotela Bellevue, gdje se održava autorska večer Ksenije Marinković na temu ‘Žena, majka, glumica’. Sa Ksenijom će pričati Renato Baretić.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0