ŽUPAN BOBAN O VATROGASNO-TRENAŽNOM CENTRU U VUČEVICI: “I dalje ćemo ulagati u vatrogastvo”

"Ako ne bude nepredviđenih okolnosti vezanih za natječajnu dokumentaciju, taj bi projekt trebao biti gotovo do proljeća 2022. godine" - otkrio je župan Boban


Blaženko Boban

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je DVD-u Dalmacija iz Dugog Rata uručio novu vatrogasnu opremu u vrijednosti 45.000 kuna. Tom prigodom obišao je radove na izgradnji novog vatrogasnog doma koji su trenutno u drugoj fazi izgradnje.


– Danas smo obišli radove na izgradnji novog vatrogasnog doma. Radovi druge faze protječu jako dobro. Vatrogasci iz Dugog Rata trenutno nemaju relevantne uvjete i želimo da što prije prijeđu u novi prostor koji će im biti od velike pomoći. Uskoro će krenuti raspisivanje natječaja završne faze opremanja prostorija – kazao je u nastavku župan Boban.

Župan Boban vatrogascima DVD-a Dalmacija donio vrijednu opremu i obišao Vatrogasni dom u izgradnji: “Radovi druge faze protječu jako dobro”

Osim toga župan Boban se osvrnuo na radove izgradnje novog Trenažnog centra u Vučevici.

– Posljednjih godina je Splitsko-dalmatinska županija uložila jako puno u vatrogastvo. Do kraja veljače imamo namjeru otvoriti (raspisani su natječaji) vatrogasno-trenažni centar u Vučevici. Taj trenažni centar će biti namijenjen za 13 regija na istočnom dijelu Jadrana. Tu su regije iz Italije, također, obuhvatit će se i naša Istra te sve dalmatinske županije. Cijeli projekt je vrijedan 16,8 milijuna eura. Samo na SD županiju odnosi se 8.4 milijun eura, a sve ponude koje ćemo otvoriti do kraja veljače odnosi se na gotovo 40 milijuna kuna građevinskih radova – kazao je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.U Vučevici će se graditi Centar za obuku i vatrogastvo: U modernoj zgradi obučavat će se vatrogasci za prirodne katastrofeAko ne bude nepredviđenih okolnosti vezanih za natječajnu dokumentaciju, taj bi projekt trebao biti gotovo do proljeća 2022. godine.

– To će biti referentna točka svim vatrogascima na području Jadran bez obzira s koje strane obale dolaze. Bitno nam je da se oni kroz taj centar nauče dodatnim vještinama. Naši domaći vatrogasci tu će se dodatno izučiti i bit će instruktori. Nadam se da ćemo mi i dalje ulagati u vatrogastvo, a da će oni imati manje posla. To im od srca želim – zaključio je Blaženko Boban.

Podsjetimo, cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta organizacija hitnih službi u svrhu poboljšanja prekogranične suradnje i učinkovitosti kod rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem. Time će se smanjiti izloženost stanovništva utjecaju brojnih opasnosti.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime