Jadranski je derbi 12. kola završio podjelom bodova na Poljudu, a prvi je nakon utakmice svoje dojmove podijelio gostujući trener Igor Bišćan.

– Mogu biti zadovoljan bodom koji smo osvojili, za nijansu više nego igrom koju smo pokazali. Jednostavno rečeno, nismo bili dovoljno dobri, ni agresivni u fazi obrane, ni brzi u napadu. Zasluženo smo se našli u rezultatskom minusu, ali dečki su ipak reagirali i shvatili da moraju dati više da dobijemo nešto od ove utakmice. U nastavku smo bili opasniji i na kraju uspjeli obraniti to izjednačenje.

Dogodilo se to da smo loše krenuli u utakmicu, ne volim tražiti opravdanja, ali i vjetar nam je malo otežao stvari. Morali smo biti kvalitetniji u prvome poluvremenu, bez obzira na sve.

Kažete da ste zadovoljni bodom, a postavka utakmice je i prije izgledala kao da ste zadovoljni bodom?

– Nisam prezadovoljan, ali sam zadovoljan s obzirom na sve što smo pokazali danas. Sustav igre manje-više se nije promijenio, ali nismo mogli uhvatiti ritam i pokazati kvalitetu koju neosporno imamo. Nismo zaslužili više od boda pa sam zadovoljan.

Leži li možda dio nedostatka agresivnosti u tome što se igrali u nenogomentom ambijentu?

– Ne bih tu tražio opravdanja, profesionalci moraju znati sami sebe motivirati. Da je trening, nema opravdanja, a kamoli za ovakav derbi. Treba imati želju da se pokažeš bilo kada i bilo gdje.

Zatim je svoje viđenje utakmice izložio domaći trener Zoran Vulić.

Što kazati? Vidjeli smo dobru, kvalitetnu utakmicu i sveli Rijeku na taj jedan, meni vrlo problematičan kazneni udarac. Tako to zna biti sa suđenjem penala na Poljudu… Ali pohvalio bih i jedne i druge igrače na korektnoj utakmici.

Koji je razlog da nismo dobili utakmicu?

– Razlog je jasan, tko ga želi vidjeti. Tko ne želi, neće ga vidjeti. Igrali smo dobru utakmicu možda 10 minuta nastavka, onda nas je korekcija Gorgona poremetila, nismo se uspjeli sačuvati u tom ključnom dijelu i ne primiti gol. To je nogomet. Idemo dignuti glavu gore i nastaviti.

Kako ste zadovoljni Jradijem na krilu?

– Momci su odigrali korektno, dobro, ali bit ću zadovoljan kad zabijemo gol s toliko napadača. Ja im čestitam na zalaganju, teško je igrati pred praznim tribinama, fali nam Torcida… Ekipi mogu samo čestitati. Posebno bih istaknuo Jurića i Juranovića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime