ZIMSKI UVJETI NA CESTI Evo za koje skupine vozila je zabranjeno prometovanje brzom cestom Solin-Klis

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje.


Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici, uključujući državnu cesti DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Knin.


Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Rijeci mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) do Rijeke, a prema Dalmaciji i obratno autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok i zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Upozoravamo na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost te na moguće odrone. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, da na put ne kreću bez propisne zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta, izvijestio je HAK.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica;
  • autocesta A7 Draga-Šmrika;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Karlobaga;
  • lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na dionici državne ceste DC1 Udbina-Klapavice zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).Zbog olujnog vjetra na mostu Krk zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila do 1,9 m, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zbog vjetra promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime