U noći 8. na 9. siječnja u Zagori je pao prvi obilniji snijeg nakon dugo vremena. Iako je snježnih pahulja bilo ponegdje čak uz obalu i na otocima, dijelovi Zagore dobili su iznimno puno snijega u kratko vrijeme. Tako je dio okolice Imotskog i Vrlike doslovno zatrpalo oko pola metra snijega.

Zagora je u subotu ujutro bila uvjerljivo najhladniji dio Hrvatske. Primjerice, u Sinju se temperatura spustila na -13 Celzijevih stupnjeva. Niske temperature doprinijele su da se postojeći snježni pokrivač održi, pa je i tijekom subote kompaktan u velikom dijelu Zagore.

Sunčan zimski dan za fotografiranje zimskih motiva iskoristio je splitski fotograf Ivan Banović. On je dronom snimio prekasne zračne fotografije snijegom prekrivenih Hrvaca i okolice. Tako se na fotografijama mogu vidjeti mjesna crkva Svih Svetih, znameniti most na Panju, rijeka Cetina, Miloševa jezera, stadion NK Hrvace i brojni drugi motivi.

Više Ivanovih fotografija možete pogledati na njegovom fotografskom Instagram profilu, a do tada uživajte u čarobnim zračnim snimkama Hrvaca pod snijegom.