Prema izvješću HAK-a izdanog u nedjelju navečer magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Dalmaciji i Slavoniji, a ima je i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica (60km/h), i čvorova Benkovac-Skradin (60km/h), te na autocesti A5 Osijek-Sredanci. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Magle je prethodne noći bilo ne samo u dijelovima Zagore, već ponegdje i na moru. Javlja se kao posljednica  dužeg niza stabilnih zimskih dana u kojima po visini pritječe topao zrak, pa je došlo do temperaturne inverzije, pojave kada temperature raste s visinom. Zbog toga prizemni sloj sadrži sve više vlage, a noću, kada temperature padnu u odnosu na dan, dolazi do kondenzacije vodene pare uz površinu mora ili tla.

Prema prognozi PMC-a Split, magla je moguća na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana sutra i sljedećih dana.

Gdje su se magla ili niski oblačni sloj nalazili u nedjelju navečer oko 21:30, možete pogledati na ovoj satelitskoj snimci naoblake:

Inače, zadnje dvije noći magla se javlja na dijelovima otoka Hvara, kao što možete vidjeti na fotografiji koju je snimio hvarski fotograf i član Crometeo tima, Jakša Kuzmičić.