Svjetski je dan nenošenja grudnjaka, a ovaj dan osmišljen je zbog podizanje svijesti o raku dojki.

Potiče se žene da danas, 13. listopada ostave grudnjake kod kuće, 24 sata uživaju bez njih i objavljuju fotke podrške u podizanju svijesti na društvenim mrežama pod hashtagom #nobraday.

Mnoge se žene odazovu na ovaj apel te masnovno objavljuju fotografije na društvenim mrežama. Također, poznato je da se ovoj akciji odazovu osobe i iz javnog i društvenog života.

– Nenošenje grudnjaka rezultira stvaranjem veće količine mišićnog tkiva u grudima kako bi im se osigurala prirodna potpora. Ako ta potpora nije prirodna, već grudi pridržava grudnjak, tada mišići slabe, a to u konačnici vodi do toga da se grudi brže objese – objasnio je profesor Jean-Denis Rouillon, voditelj istraživanja na tu temu na Sveučilištu Besançon u Francuskoj. Naglasio je kako je ovo istraživanje pokazalo da koristi od prestanka nošenja grudnjaka mogu imati mlađe žene – grudi ime se neće objesiti, naprotiv – bit će čvršće, prenosi Medical News Today.

Profesor je otkrio kako žene koje nikada nisu nosile grudnjak imaju bradavice u prosjeku sedam milimetara više u odnosu na one koje grudnjak nose redovito. To je dokaz da im se grudi nisu toliko objesile kao onim ženama koje grudnjak koriste. Stručnjaci savjetuju ženama kako bi grudnjak trebale skidati što češće, odnosno ne bi ga trebale nositi kod kuće ili na spavanju, piše 24 sata.

Nakon skidanja je dobro grudi izmasirati kako bi se poboljšao protok tekućina u njima. Masaža mora biti nježna – prstima se masira dio oko bradavice pa prema krajevima dojke, u svim smjerovima.

View this post on Instagram

#nobraday

A post shared by Curvy is Bae (@curvyisbae) on

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime