Žena sa stradalog područja s kapom Torcide na glavi: “Da nije bilo momaka iz Torcide, tko zna što bi bilo”

"To su vatreni hajdukovci. Prvi puta ih vidimo, svaka im čast"


Hrvatska je na nogama nakon teškog potresa koji je u utorak pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Seizmografi su u 12:19 sati zabilježili razoran potres s epicentrom pet kilometara jugozapadno od Petrinje na dubini od 11.5 kilometara. Magnituda potresa iznosila je 6.2 prema Richteru.


Potres od 4.9 po Richteru je isti kraj pogodio u 6:15 u srijedu i situacija za ljude postaje sve teža.

U najugroženija sela organizirano su stigle navijačke skupine iz cijele Hrvatske, a najviše je članova Torcide, Bad Blue Boysa, Funcuta i Kohorte, koji su protekle noći pomagali građanima i službama u čišćenju ruševina. Akciju su nastavili i danas. Najbrojniji su na terenu članovi Torcide, koji su sinoć s tri autobusa stigli u Petrinju. Policija ih je dočekala i rasporedila na mjesta gdje je pomoć najpotrebnija.

U selu Nebojan jedna je gospođa s Torcidinom kapom na glavi posebno zahvalila na pomoći splitskim navijačima.

“Najviše nam pomaže Torcida, navijači”, rekla je za N1.

“Noć je bila užasna, a da nije bilo momaka iz Torcide, tko zna što bi bilo.”

U selu nema električne energije, trafostanica je sravnjena sa zemljom i ljudi ovise o pomoći drugih. Tu su najaktivnije navijačke skupine, a baš za vrijeme javljanja uživo na televiziji vidjeli smo u kadru i automobil splitskih registarskih oznaka.

Navijači obilaze ljude, donose im lijekove, hranu i odjeću.

“To su vatreni hajdukovci. Prvi puta ih vidimo, svaka im čast”, dodao je jedan gospodin iz Nebojana i izrazio zahvalnost svim navijačima koji neprestano dolaze pomoći.

Video pogledajte OVDJE.

Iz Splita su sinoć krenula i tri šlepera humanitarne pomoći za žrtve potresa. Građani su polazak kamiona ispratili spontanim pljeskom, a mnogi su i zaplakali.

Moja reakcija na članak je...
Vau
348
Haha
2
Hagić
43
Hmmm
0
Plač
23
Grrr
4
Molim?
12

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime