Imotska krajina jučer je bilježila rekordan dnevni broj novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tako sam grad Imotski bilježi 13 novozaraženih, Zmijavci 3, Lovreć 3, Proložac 1, Podbablje 2 i Runovići 1. Današnje brojke su nešto bolje; u Imotskom je 5 novih slučajeva zaraze, a u Šestanovcu je oboljela jedna osoba.

– Većinom se radi o mladim ljudima, prema informacijama koje sam dobio od epidemiologa oni su se zarazili na raznim rođendanima, svadbama, krštenjima i sličnim druženjima. Možemo reći da se radi o takvim u današnje vrijeme rizičnim mjestima iz kojih dolazi najviše novooboljelih Imoćana i naših građana. Po mojim saznanjima svi su se zarazili u Imotskom i na nekim proslavama i druženjima u okolnim mjestima u sastavu Imotske krajine. S obzirom na veliki broj turista koji u posljednje vrijeme posjećuju naš grad, ali i naših sugrađana koji su se vratili iz većih hrvatskih gradova, ali i iz inozemstva posebice iz Njemačke uvelike je povećan broj ljudi u Imotskom.

U prvome valu imali smo samo četiri novooboljele osobe, međutim sada u posljednjih mjesec dana bilježimo veliki porast zaraženih, pa smo trenutno došli do brojke od 70 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom – kazao je gradonačelnik Ivan Budalić za Dalmacija Danas.

Na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga sudjelovali su i ravnateljica Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo SDŽ Željka Karin, načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ Luka Brčić i Damir Gabrić, pročelnik civilne zaštite SDŽ.

U vrlo kratkom izvješću, Stožer Grada Imotskog izvijestio je da je na sastanku izneseno trenutno epidemiološko stanje na području Imotske krajine.

“Dogovoreni su daljnji koraci u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom, a razgovaralo se i o mjerama koje će stožeri donositi u idućem razdoblju”, stoji u današnjem priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime