ŽELITE NA HODOČAŠĆE POVODOM VELIKE GOSPE? Evo što trebate znati, policija je objavila sve detalje

Svi detalji

Povodom hodočašća mladih Gospi Sinjskoj dana 7. i 8. kolovoza 2021., te hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14. i 15. kolovoza 2021. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2021. godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama.


Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama ŽC  6253  (stara  cesta  Solin-Klis) – ŽC  6260 (ispod nadvožnjaka   Kurtovići)  kroz  industrijsku    zonu  Podi  u Dugopolju – cesta  01 (izlaz na cestu 01 na Križicama  sjeverno  od tunela  Orguz) –  Dicmo –  Brnaze – Sinj), iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom  cestom 060 (Imotski-Cista Provo­ Trilj-Brnaze).

Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom 062 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom 0219 (Gornji Muć-Sin] i dionicom Han-Sinj), državnom cestom 01 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ZC 6148 (Bisko-Trilj) i županijsko cestom ZC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 07/08. i 14/15. kolovoza 2021. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

“Upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.


Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2021. godine izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj”, kazuju iz PU splitsko-dalmatinske.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime