Zbog olujne bure zatvoren dio autoceste: U prekidu i trajektne i katamaranske linije

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most (DC106). – javljaju iz HAK-a.


Na dionici Jadranske magistrale (DC8) od Senja do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina vozila) te za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).

U prekidu su:

trajektna linija: Prizna-Žigljen, Split-Vela Luka-Ubli;
katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula;
brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

HAK poziva vozače na pojačan oprez

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Iz HAK-a pozivaju vozače na pojačan oprez zbog ponegdje veće količine vode na kolniku (nakon jakih pljuskova kiše). Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, voze s uključenim kratkim svjetlima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.


Radovi na cestama i autocesti

Za sav promet, zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin (do 31. listopada 2017.god.). Mogući obilasci:

autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok – čvor Pirovac – DC59 – Kistanje – Knin ili
državnim cestama: DC1 – Gračac – Obrovac – Benkovac – Kistanje – Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

DC1 Gračac-Knin na dionicama Sučević-Otrić (do 31.10.) a od 19. listopada su radovi i na dionici Prevjes-Kravlja Draga;
DC75 Vodnjan – Pula (od „Bunara“ do Paganora);
DC46 Đakovo-Budrovci;
DC206 Hum na Sutli-Kostel;
DC502 Smilčić-Pridraga.

Večeras, 23./24. te 24./25.10., i 25./26.10.2017. god. od 22,00 do 05,00 sati ujutro zbog radova održavanja i servisiranja opreme u tunelima za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (DC1) u smjeru Klisa.

Radovi na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče na mostu Maslenica u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom; kroz tunel Brezik dvosmjerno jednom tunelskom cijevi;
A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog);
A6 Rijeka-Zagreb: na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0