Rano jutros u nekadašnjoj tvornici glinice u Obrovcu završilo je snimanje nove dramske serije “Nestali” koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni producent „Clinica studio“.

Serija “Nestali” kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom teritoriju jednim će nepromišljenim potezom pretvoriti svoj povratak u nemoguću misiju. Glavni junaci priče pokušavaju pronaći put kući, a pritom se prisjećaju života koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike vidjeti Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.

– Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šestorice likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov – rekao je Goran Navojec. Naglasio je kako je suradnja s redateljem Kristijanom Milićem izuzetno dobra.

– Mi smo već prije surađivali na filmu General. Kristijan je jako dobar redatelj i jako staložen, što je važno kada svakog dana na snimanju ima posla sa šestoricom pripadnika izviđačko diverzantske postrojbe – dodao je.