Proteklog vikenda u Jelsi ponovno su se okupili košarkaši veterani iz pet zemalja na ‘7. Adriatic cupu Jelsa 2019.’ u organizaciji Udruge košarkaških veterana Adriatic iz Splita. Nastupilo je preko 150 košarkaša veterana u 13 muških i ženskih ekipa podijeljenih u 3 starosne kategorije.
U petak i subotu odigrane su utakmice u dvorani Pelinje u Jelsi, a sve je to bilo popraćeno druženjem i tradicionalnim veteranskim zabavama da bi se kulminacija dogodila u subotu navečer na jelšanskoj Pjaci završnim partyjem i dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima uz nastup benda Diktatori.
U ženskoj konkurenciji najbolje su ponovno bile ‘Šizike’ iz Beograda ispred ‘Olstarki’ iz Kranja i ‘Kornjača’ iz Subotice. Najboljom igračicom turnira proglašena je Nataša Ivančević iz redova Šizika.
U mlađoj muškoj kategoriji 40+ pobjednici su bili domaćini, ekipa ‘Adriatic’ iz Splita ispred gradskih rivala i lanjskih pobjednika VKK Split. Brončanu medalju osvojili su veterani Nikšića 1995. MVP u ovoj kategoriji bio je playmaker Adriatica Igor Sumić.
U najstarijoj kategoriji bila je najjača konkurencija a na kraju su zlato zaslužili košarkaši iz Kraljeva ispred ‘Maxi Sarajeva’ i ‘Vitalca’ iz Splita. Titulu MVP-ja je kao i prošle godine dobio Nikola Razić iz Kraljeva.
Osim nagrađenih ekipa na turniru su još sudjelovale ekipe Poreča, Adriatic osiguranja, Ivanića i Varaždina.
Gošća turnira bila je legendarna košarkašica ŽKK Splita Biserka Protega kojoj je uručena  nagrada “Adriaticova kornjača” za poseban doprinos razvoju i unaprjeđenju veteranske košarke koju organizator turnira tradicionalno svake godine uručuje splitskim košarkaškim legendama.
Kao uvod u 7. Adriatic cup na Rivi u Jelsi održan je i streetball 3×3 turnir na kojem su nastupale domaće ekipe sa otoka Hvara. U konkurenciji dječaka U-14 najbolji su bili dječaci iz ekipe ‘Lobelove igračine’, a u konkurenciji seniora ‘Ploča Vabene’ iz Starog Grada koji su u finalu pobijedili ekipu Jelse. Pehare i medalje pobjednicima je dodijelio igrač legendarnih splitskih ‘Statista’ Duje Kaliterna.
Da bi dani košarke u Jelsi bili potpuni, potrudio se i KK Split koji je u istom terminu održao i košarkaški kamp za djecu sa otoka Hvara.