U subotu 1. i nedjelju 2. prosinca u Gradskoj športskoj dvorani Bilankuša u Solinu održan je jubilarni 20. malonogometni vatrogasni turnir Milorad Drašković Bilkan, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Solin.

Na ovogodišnjem izdanju turnira sudjelovalo je 16 ekipa: DVD Solin, DVD Muć, DVD Žrnovnica, JVP Split, DVD Mladost Kaštel Sućurac, DVD Kaštel Gomilica, DVD Okruk, DVD Vranjic, DVD Kaštela, DVD Trogir, DVD Kustošija, DVD Marina, DVD Jelsa, DVD Hvar, Vatrogasci INA i DVD Dalmacija Dugi Rat.

Potrebno je istaknuti ekipu DVD-a Kustošija, koji su prvi puta nastupili na turniru, nakon što su sudjelovali na humanitarnoj utrci vatrogasaca u Zagrebu, te prevalili put do Solina. Nakon nastupa na turniru posjetili su DVD Solin i donijeli prigodne poklone te se družili s domaćinima.

Nakon odigranih susreta po skupinama u subotu, u nedjelju su odigrani četvrtfinalni, polufinalni te susreti za treće i prvo mjesto. U revijalnoj utakmici svoje znanje su pokazali članovi mladeži DVD-a Mladost Kaštel Sućurac i DVD-a Solin. Bolji su bili mali vatrogasci iz DVD-a Mladost koji su slavili rezultatom 5:3.

Nagradu za neprekidno sudjelovanje na svim izdanjima turnira sucu Neni Galiću je uručio predsjednik VZG Solina Antonio Milković. Plaketu utemeljitelju i idejnom začetniku turnira Draganu Kapitanoviću je uručio zapovjednik DVD-a Solin Jozo Džaja.

Titulu najboljeg vratara ponio je Ante Žuanić, najboljeg strijelca Mario Kapitanović, a najboljeg igrača Matej Gabrilo.Pehar za 3. mjesto DVD-u Žrnovnica je uručio predsjednik DVD-a Solin Mladen Režić. Pehar za drugo mjesto je DVD-u Hvar uručio gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Prijelazni pehar je pobjednicima ovogodišnjeg turnira, ekipi JVP Split, uručio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Fotografije pogledajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime